Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Er komt een koffiehotel in Rotterdam waar álles draait om koffie

Primeurtje voor Rotterdam: binnenkort mag de stad zichzelf eigenaar noemen van het allereerste koffiehotel ter wereld. Dus wil je in de toekomst Rotterdam verkennen met de allerlekkerste koffie tijdens je verblijf, spits dan maar even je oren.

Man Met Bril Koffiehotel

Stuwkracht achter het idee van een koffiehotel is het team van Man Met Bril Koffie. Deze Rotterdamse koffiebar kun je kennen van zijn heerlijke eigen gebrande koffie en zijn hippe interieur. Die lijn zet Man Met Bril Koffie binnenkort verder met zijn hoogsteigen koffiehotel.

Hoe dat idee ontstond? Paul Sharo van Man Met Bril Koffie legt uit: ”Het idee ontstond al voor de coronacrisis. Toen merkten we dat we als bar een heel internationaal publiek trekken: vaak is een koffiebar voor toeristen toch de eerste stop om van daaruit te beslissen over de rest van de dag.

Vanuit dat gastvrijheidsidee leek het ons leuk om te kijken hoe we dat verblijf voor gasten nog meer konden verlengen. Met een ervaring in een koffiehotel dus! Anderzijds willen we ook heel graag een hub zijn voor enthousiaste koffiemensen uit de hele wereld. Vanuit die twee motivaties is het idee ontstaan”.

Door de branderij naar de kamer

Wat je dan zoal kunt verwachten? Eerst en vooral: dat de koffiebranderij zich ín het hotel bevindt. ”Gasten zullen door de branderij moeten lopen om naar de hotelkamers te gaan.” licht Paul toe.

Verder belooft het hotel te bieden wat je verwacht van een toffe verblijfplaats: simpelweg een lekkere plek waar je kunt slapen, eten, drinken, vergaderen en sporten, waarbij alles een connectie heeft met koffie. De onderliggende missie van het koffiehotel is bovendien helder: de allerbeste hotelkoffie serveren, in een mooie locatie met uitzicht op rivier de Rotte.

Wanneer open?

Sta je al te popelen? Nog even wachten, Man Met Bril Koffie mikt erop om zijn koffiehotel in 2023 te openen.

Tot die tijd kun je natuurlijk wél gewoon aanschuiven in hun bar of de huisgebrande koffie bestellen via de site.

Meer met koffie:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.