Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Anna’s Smaakatelier in Amersfoort: koffie, lunch en taart met Turkse invloeden

Da’s leuk: één van de winnaars van Heel Holland Bakt heeft nu een eigen taartenzaak. We hebben het over Anna Yilmaz, die in 2019 met de overwinning naar huis mocht gaan. In Anna’s Smaakatelier in Amersfoort kun je nu proeven van haar creaties, en wij zeggen: gáán.

Anna’s Smaakatelier in Amersfoort

Je kent Anna misschien nog als die toffe Heel Holland Bakt kandidate die Nederland in 2019 overtuigde met haar bakkunsten. Ondanks de lockdown besloot ze enige tijd later om haar baksels verder te vertalen naar het bredere publiek en haar eigen horecazaak te starten.

Sinds april kun je in Anna’s Smaakatelier in Amersfoort terecht voor taart, koffie en lunch. En als je weet dat die van de hand zijn van één van de beste bakkers van Nederland, dan weet je dat dit een adresje om te onthouden is.

Rol voor Turkse roots

De menukaart in Anna’s Smaakatelier biedt zowel ruimte voor bekende klassiekers als voor nieuwe smaken. Wie dat eerste verkiest kan gaan voor oma’s appeltaart, slof met rood fruit of salade geitenkaas. Wie liever verrast wordt door wat nieuwere smaken mag Anna’s taart met Turkse koffie, pure chocolade en kardemom eigenlijk niet overslaan.

Of kies in dat geval voor de andere gerechten die duidelijk knipogen naar Anna’s Turkse roots. Labneh, Mercimek Çorbası (Turkse rode linzensoep) of Kısır (bulgursalade) bijvoorbeeld. Daarmee garandeert Anna frisse, diverse en kleurrijke lunchopties in haar smaakatelier. Dat er trouwens ook nog eens oogverblindend uitziet.

Adres en openingstijden Anna’s Smaakatelier

Zin om te proeven van Anna’s indrukwekkende baksels? Gauw erheen:

Grote Sint Jansstraat 4

3811 HX Amersfoort

Anna’s Smaakatelier is geopend van woensdag t/m zaterdag voor ontbijt, lunch en taart. Reserveren doe je natuurlijk via de site

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.