Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 5 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze koelkast is niet alleen bloedmooi, maar ook nog eens ideaal voor thuiskoks

Mogen we even wegdromen? Dan reizen we graag af naar een situatie waarin we de keuken van onze dromen ter beschikking hebben. Eentje waarbij rijstverpakkingen nooit omvallen, waarbij plaatsgebrek nooit een belemmering vormt en bovenal: waarbij deze parel van een koelkast de show mag stelen.

Samsung Bespoke

De koelkast in kwestie is afkomstig uit de nieuwe Samsung Bespoke-lijn. Die laatste term staat synoniem voor een gepersonaliseerde inrichting en dat is dan ook exact wat de collectie belooft te bieden.

Culy was vorige week bij de introductie van de lijn en sindsdien overwegen we een crowdfundingactie om elk redactielid te voorzien van zo’n model. Goedkoop zijn de toestellen dus niet, maar aan parels zit nu eenmaal een prijs. Bovendien blijkt die Bespoke-belofte alles behalve bedrieglijk. O nee? Nee. Laat ons jullie voorstellen aan de koelkast van je dromen.

Samsung Bespoke koelkast
Bron: Samsung

Verliefd op de looks

Ware schoonheid zit dan wel vanbinnen, met deuren in tinten als Satin Beige of Clean Vanilla zijn wij toch op slag verliefd op die looks. Zelf een combinatie met dit soort hedendaagse kleuren kunnen maken – met keuze tussen mat of glanzend – is meteen een eerste hoeksteen van dat Bespoke-gegeven.

De modulariteit laat bovendien koelkastuitbreiding toe: vraagt gezinsuitbreiding om meer koelkastruimte (of barsten je keukenprojecten uit hun voegen) dan is dat dus geen enkele moeite. Aangezien ruimtegebrek in onze koelkasten áltijd een probleem is, lijkt ons dit geen overbodige luxe.

Samsung Bespoke koelkast
Bron: Samsung

Ingrediënten langer vers

Verder zijn we vooral onder de indruk van de functie om vriesvakken met één knop te transformeren tot koelkasttemperatuur (dat is dan weer handig als je veel drank wil koelen voor feestjes) en van de speciale lades om vlees en vis langer vers te houden.

De ingenieuze luchtvochtigheidsregelaars in de koelkasten houden je ingrediënten sowieso langer vers; vergelijk het met nevelsproeiers die de levensduur van supermarktgroenten verlengen. Ook dat is weer geen overbodige luxe: bedorven ingrediënten moeten weggooien is zonde en dat wordt met deze technologie in ieder geval voor een stuk uitgesteld.

Overal precies even koud

De metalen achterplaat – ja we klinken zo ondertussen erg technisch onderlegd, zijn we niet – zorgt er op zijn beurt voor dat de koelkast in alle hoeken precies even goed koelt. Klinkt dat vanzelfsprekend?

Is het niet: reguliere koelkasten beschikken over een lokaal koelelement waardoor de koelte van een product afhankelijk is van de positie ten opzichte van dat koelpunt. Dankzij die metalen plaat is dat bij de Bespoke-koelkasten dus niet het geval. Vrees je nu voor een gigantische stijging van je energierekening? Hoeft niet: AI-monitoren in het apparaat houden je verbruik in de gaten en beperken dat via spaarstanden tot een minimum.

Zó deel je het beste je koelkast in

Samsung Bespoke koelkast
Bron: Samsung

Kortom: Bespoke-koelkasten zijn niet alleen oogstrelend, ze maken het leven van de gemiddelde thuiskok gewoon beter georganiseerd. En ook dat is weer – chaotische zielen die we soms kunnen zijn – geen overbodige luxe…

Meer weten? Check de website van Samsung en stel je eigen Bespoke-koelkast samen. 

Meer voor in je keuken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.