Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 5 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu 8 t/m 14 mei: recepten met pannenkoeken maar dan nét even anders

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Knappe kop als je iemand kunt vinden die níet van pannenkoeken houdt. Daarom staat dit weekmenu volledig in het teken van recepten met pannenkoeken.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu: 8 t/m 14 mei: recepten met pannenkoeken net even anders

Hij wordt nog vaak geassocieerd met die Nederlandse platte variant, het liefst rijkelijk belegd met stroop, poedersuiker, spek en/of kaas. Maar een pannenkoek is zo veelzijdiger dan alleen de ouderwetse variant. Dat bewijst dit weekmenu maar weer eens: een hele week pannenkoeken eten? Een eitje, met zoveel variatie.

Maandag

Begrijp ons niet verkeerd: zo’n Hollandse pannenkoek op z’n tijd vinden we onmisbaar. Maar elke dag is ook een beetje te veel van het goede. We beginnen daarom de week met een wat gezondere variant. Dit groene exemplaar is gemaakt van volkorenmeel en spinazie en ziet er daarom ook nog ‘s flitsend uit op je bord.

spinazie pannenkoeken
Gewoon Hanne

> Naar recept: Spinaziepannenkoeken met asperges en zacht gekookte eieren

Dinsdag

Door naar Japan, het land dat we op onze blote knietjes mogen bedanken voor het bedenken van de okonomiyaki. Mocht je er nou echt nog niet van gehoord hebben: het is onmiskenbaar Japans streetfood. Ook fijn: tweak deze Japanse pannenkoek hoe jij ‘m het lekkerst vindt. Met of zonder bonitovlokken bijvoorbeeld.

okonomiyaki
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Woensdag

Eerlijk is eerlijk: een week vol recepten met pannenkoeken, daar mag de OG niet in missen natuurlijk. De woensdag lijkt ons een uitgelezen avond om je te storten op een goede stapel platte pannenkoeken. Zet de tafel maar vol met stroop, poedersuiker, jam, suiker en citroen, of bak ‘m in de pan met kaas, appel, spek of champignons. Klassiek is het thema.

pannenkoeken
Bron: Unsplash

> Naar recept: Pannenkoeken maken? Dit moet je weten (de beste recepten en tips)

Donderdag

Vietnam is de trotse eigenaar van de Banh Xeo: knapperige pannenkoeken op basis van rijstmeel, kenmerkend door de gele kleur dankzij het gebruik van kurkuma. De vullingen zijn eindeloos, maar onze favoriet is toch echt garnalen én een lekker dipsausje.

Vietnamese pannenkoek recept: Banh Xeo weekmenu
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Banh Xeo (knapperige Vietnamese pannenkoek met garnalen)

Vrijdag

Kikkererwtenmeel: wij hebben er steevast een zak van in huis omdat het voor de meest uiteenlopende gerechten te gebruiken is. Zoals ook het geval is bij socca: een pannenkoek op basis van – jawel – kikkererwtenmeel. In dit geval toppen we ‘m met hummus en kleurrijke groenten. Een van de kleurrijkste recepten voor pannenkoeken dus.

Socca pannenkoeken van kikkererwtenmeel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: socca (pannenkoeken van kikkererwtenmeel) met hummus

Zaterdag

Kleine disclaimer: het volgende gerecht is alweer een van de recepten voor pannenkoeken die gevaarlijk verslavend is. De hartige Koreaanse variant van Fish Tales eet je met vis en is een perfecte gegadigde voor de zaterdagavond wanneer er visite op de planning staat. Je bezoek zal je dankbaar zijn.

koreaanse vis pannenkoek
Bron: Fish Tales

> Naar recept: Koreaanse hartige pannenkoek met vis

Zondag

Een maand zonder kimchi is een maand niet geleefd. Deze week van de pannenkoeken sluiten we dan ook graag af met een supersimpele kimchipannenkoek. Weinig moeite, een beetje pit en vooral erg veel lekkers. Snijd ‘m in parten en verorber ‘m lui vanaf je bank. De week kan niet smakelijker eindigen.

Kimchi pannenkoek
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke Koreaanse kimchi pannenkoek

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.