Redactie
Redactie Culinair nieuws 12 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

IJscuypje en De Hortus Botanicus maken samen bijzondere ijssmaak

Als je in Amsterdam woont, is de kans groot dat je al bekend bent met IJscuypje. Het Nederlandse concept verkoopt ‘s winters verse stamppotten en opent in de zomer de deuren voor liefhebbers van heerlijke ijsjes.

In samenwerking met De Hortus Botanicus, één van de oudste botanische tuinen in Amsterdam, introduceerden ze een nieuwe smaak: rozemarijn

We schreven al eerder over de combinatie van roomijs met rozemarijn, maar dan in Italiaanse sferen. En nu kun je de bijzondere smaak ook proeven bij IJscuypje.

Verwacht niet dat als je een hapje neemt, het voelt alsof je een struik naar binnen hebt gewerkt. Wanneer het ijs namelijk goed wordt gemaakt, proef je het kruid juist subtiel en verlang je na elk hapje naar meer.

Meer smaken

De samenwerking met De Hortus is gelukkig niet eenmalig: de rest van de maand kun je nog meer spannende smaken verwachten. Ook wordt er een speciale ijsjesspeurtocht georganiseerd waarbij de oorsprong van smaken aan bod komt, zoals de vruchten, bladeren, takken, wortels en zaden.

Zelf proeven? Er zijn inmiddels 16 filialen in en om Amsterdam. Kijk op de website voor meer informatie.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.