Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culinaire pitstop: vanaf vandaag scoor je broodjes van topchef Herman den Blijker bij Shell

Een lange rit voor de boeg, maar ook goed willen lunchen? Dan moet je veelal of iets mee van huis nemen of ver afwijken van de A-wegen. Culinair snacken bij de benzinepomp is namelijk niet per se een ding. Tot vandaag! Want vanaf nu kun je broodjes van topchef Herman den Blijker scoren bij het tankstation.

En daar rijden wij beslist een paar kilometers voor om!

Culinaire tankstations zijn schaars

We kunnen hier eerlijk over zijn: snacken bij een tankstation is geen culinair genot. Een broodje bal dat al uren in de jus heeft liggen baden of juist zo droog is als je scheenbenen hartje winter. Gewoon geen pretje.

Althans: tenzij je in de buurt bent van culinair tankstation Scheiwijk. Hier rijden we dan gerust ook heel wat kilometers voor om. Ze hebben er lekkere verse (!) broodjes, sapjes en leuke snuisterijen. Eigenlijk alles waar je trek in hebt als je al uren achter het stuur zit.

Lekker snacken bij de Shell

Ondanks dat de Nederlandse tankstation-klassiekers (gehaktstaaf, broodje filet americain en een flesje AA-drink) nu niet per se mister Michelin hoeven uit te nodigen, vond Shell dat het wel iets culinairder kon. Daarom sloeg de benzinegigant begin dit jaar de handen ineen met bekenden uit het food landschap.

Dit resulteerde in heerlijke broodjes (ja, écht lekker) van chefs die er echt verstand van hebben. Het motief van Shell is kwalitatief hoogstaande producten voor iedereen dichtbij brengen. Wij zien vooral een reden om tijdens een lange rit eens geen zelf gesmeerde bammetjes mee te nemen, maar voedzaam te pauzeren bij een benzinepomp.

Herman den Blijker x Shell

In de nieuwste samenwerking is het de beurt aan Herman den Blijker om snacken op het tankstation goddelijk te maken. En daar weet Den Blijker wel raad mee. Hij ‘ontwikkelde’ twee broodjes voor het tankstation: de flaguette steak tartare en de brioche saumon fumé. 

Het broodje tartaar wordt geserveerd met mosterdsaus, bosui en rucola. De brioche met zalm wordt verder opgemaakt met remouladesaus, komkommer en ijsbergsla. Daar ruilt zelfs de trouwste vrachtwagenchauffeur zijn gehaktstaaf eventjes voor in.

Den Blijker: “Ik heb gekozen voor de flaguette steak tartare omdat het mij in gedachten qua smaak en beleving terugbrengt naar Frankrijk. De brioche saumon fumé is een smaakvolle optie voor de vele visliefhebbers. Een echte “klassieker”.

De specials van Herman den Blijker zijn verkrijgbaar van 4 oktober t/m 9 januari 2024 bij alle Shell Café locaties met een bakkerij in Nederland. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.