Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Tattoo-koning Henk Schiffmacher tatoeëert leren schorten voor Witloft

De leren schorten van Witloft waren altijd al om door een ringetje te halen (hetzelfde geldt voor hun denim schorten), maar nu worden ze toch wel héél bijzonder. Niemand minder dan tattoo-koning Henk Schiffmacher ontwierp namelijk twee exclusief getatoeëerde leren schorten in cognackleur voor het merk. Geloof ons: die wil je hebben.

Henk Schiffmacher x Witloft

Het eindresultaat is niet alleen bijzonder mooi, maar vertelt ook nog eens een bijzonder verhaal. Zo zijn de twee ontwerpen gebaseerd op de vleescultuur en het klaarmaken en conserveren ervan door inheemse stammen. Schiffmacher is namelijk al jaren groot Witloft-fan en trok zélf de stoute schoenen aan om het label ervan te overtuigen van een samenwerking.

Henk Schiffmacher: “Ik vind de schorten heel stoer, maar het kan altijd gewaagder als je het mij vraagt! Ik zag de mogelijkheid om er iets vets mee te doen. Zo is het idee ontstaan om een tattoo op het hele schort te zetten. Een lap leer is tenslotte ook huid!”

Leren schorten van Henk Schiffmacher voor Witloft
Bron: Witloft

Barbacoa en Buccanian Girl

De leren schorten zijn handgemaakt en geproduceerd in Nederland. Het eerste ontwerp draagt dezelfde naam als één van onze favoriete gerechten: ‘Barbacoa‘. Schiffmacher wil hiermee het verhaal vertellen over het ontstaan van barbecueën bij inheemse volkeren in Midden-Amerika. Dat gebeurde veelal ondergronds, waarbij het hele dier (of grote stukken vlees) dagenlang gaarden op kolen. Later werd Barbacoa zelfs een kunstvorm met unieke vormen en silhouetten, aldus de tattoo-koning.

Het schort ‘Buccanian Girl’ is dan weer een verwijzing naar koopvaarders (piraten) die vroeger de oceaan overstaken naar gebieden waar inheemse volkeren leefden, om hun technieken van het bereiden en bewaren van vlees over te nemen.

De schorten zijn in beperkte oplage te koop voor € 159,95 bij de Hanos, Bijenkorf, Fonq, de mooiere keukenzaken en uiteraard online via www.witloft.nl

Meer toffe gadgets:

Henk Schiffmacher x Witloft
Br Witloft

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.