Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 15 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

De leukste last-minute kerstcadeaus voor foodies

Het is nu echt aftellen tot aan kerst. Heb je stress omdat de winkels dicht zijn en je nog last-minute kerstcadeaus hebt in te kopen? Maak je geen zorgen: dit zijn de leukste kerstcadeaus voor foodies om op de valreep in te slaan.

De leukste last-minute kerstcadeaus voor foodies

Je kunt natuurlijk altijd voor een tof kookboek gaan, of zelf een lekker kerstcadeau zelf maken. Maar zoek je toch nog iets speciaals voor die special someone, check dan onderstaande cadeau-ideeën voor kerst, voor foodies.

Witloft denim schort
Bron: WITLOFT

1. Denim schorten van WITLOFT

Zoek je een goed schort, dan moet je bij WITLOFT zijn. Dit Nederlandse leren schortenmerk maakt al jaren de tofste keukenschorten. Zowel geliefd bij chefs als bij thuiskoks. Ze zijn stoer, mooi én hartstikke functioneel.

Ditmaal gaat WITLOFT voor denim. Samen met het duurzame Nederlandse denim-merk MUD Jeans bedachten ze een collectie met prachtige denim schorten die je allemaal wil hebben.

> De denim schorten van WITLOFT zijn online te koop en kosten € 79,95. 

Just Fucking Good Wine
Bron: Bijenkorf

2. Just Fucking Good Wine van Neleman

De witte Just Fucking Good Wine van Neleman kwam met vlag en wimpel als beste uit de test van de Volkskrant. Wijnrecensent Onno Kleyn gaf de wijn een onmogelijke score van 10/10.

Onmogelijk zeggen we, omdat Kleyn nooit tienen geeft, die zijn immers enkel “voorbehouden aan goden” – aldus de wijnkenner. Toch kreeg dit lekkere flesje, dat heel vriendelijk geprijsd is, dus een dikke tien. En het label is ook nog leuk.

> Just Fucking Good Wine van Neleman is voor € 11,95 te koop. 

 

Last-minute kerstcadeaus voor foodies
Bron: Bijenkorf

3. Keukenpincet (voor het opmaken van je kerstmenu)

Onmisbaar als je dit jaar een kerstmenu gaat bestellen bij je favoriete restaurant of natuurlijk als je je helemaal wil uitleven bij de opmaak van je eigen kerstmenu: een keukenpincet.

Chefs gebruiken deze tool vooral voor de garnering van de kleinste elementen: takjes kruiden, cressjes, fijngehakte nootjes, plakjes radijs of komkommer: you name it. Culy’s Nancy kan niet meer zonder (vooral ook omdat het zo leuk is om ermee te spelen).

> Solea by Solinger Keukenpincet, € 15,25 via Bol.com. 

BK q-linair master steelpan
Bron: BK

4. BK Q-linair Master pannen

BK maakte dit jaar een prachtige pannenset met roestvrij edelstalen pannen met een vernuftig afgietsysteem. De pannen uit de Q-linair Master-serie hebben een deksel die met een kleine draai worden vergrendeld. Dat maakt schenken en afgieten een stukje makkelijker én veiliger. Culy probeerde ze uit en is fan!

Ook leuk: het is een Nederlands ontwerp, dat drie internationale design awards binnenhaalde.

> BK Q-linair Master steelpan, € 68,45 via Bol.com. 

Tony's Chocolonely kerstreep
Bron: Tony's Chocolonely

5. Tony’s Chocolonely kerstreep

Onze vrienden van Tony’s Chocolonely hebben weer een lekkere kerstreep voor je in petto: melk en gemberkoekjes. Als je beschikt over ijzeren zelfdiscipline, kun je ‘m eerst een tijdje in de boom hangen voordat je ‘m opeet. Want de chocoladereep heeft een hart in de vorm van een kerstboompje waarmee je je eigen boom versiert.

> Tony’s Chocolonely kerstreep melk en gemberkoekjes is te koop voor € 3,99. 

6. Boek: ‘Sambal: 50 recepten met pit’ van Titi Waber

Die lockdown kan (in ieder geval gevoelsmatig) nog lang duren. Tijd dus om jezelf deze winter op een nieuwe hobby te trakteren. Wat ons betreft moet iedereen een keer in zijn leven zelf sambal maken. En hoe kun je dat nou beter doen dan met dit boek van de meester?

Titi Waber, chef-kok van het gerenommeerde restaurant BLAUW, geeft je 50 recepten voor de lekkerste sambals. En wist je trouwens ook dat Titi een recept aanleverde voor Culy’s (gratis) Kerst Kookboek 2020? Downloaden die handel!

> ‘Sambal’ van Titi Waber (Terra) is te koop voor € 23,99

Bron: Bijenkorf

7. Mosterd van Jonnie Boer

Jonnie Boer staat natuurlijk al jaren aan de culinaire top van ons land. Benieuwd waar Jonnie de mosterd haalt? Die maakt hij gewoon zelf. In Librije’s Winkel kun je zijn heerlijke mosterd kopen, bijvoorbeeld in deze versie met mierikswortel.

> Librije’s Winkel mosterd van mierikswortel is voor € 7,50 te koop. 

Last-minute kerstcadeaus
Bron: Lowlander

8. ‘Back your bar’ fust met limited edition bier van Lowlander

Bierliefhebber op je lijstje? Maak ‘m gek met een fust Botanical Blonde van Lowlander. Het bierlabel steunt horecazaken met deze uitgave, want dit limited edition bier wordt normaal alleen aan de horeca geleverd (als ‘private label’), maar kan nu thuis verser dan vers worden getapt.

Voor elke liter Botanical Blonde die wordt verkocht, geeft Lowlander een liter terug aan jouw bar naar keuze als ze heropenen. Dat is een mooie kerstgedachte!

> Een fust met 5 liter Botanical Blonde van Lowlander kost € 25,- euro en is online te koop

Meer tips voor last-minute kerstcadeaus:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.