Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste restaurants volgens de Gault&Millau-gids van 2023

Wat zijn de beste restaurants van Nederland en welke behoren tot de absolute top? Net als Michelin houdt ook Gault&Millau zich bezig met die vraag. De restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie maakte vandaag de lijst met de winnaars van 2023 bekend. Culy deelt de opvallendste uitkomsten met je.

Gault&Millau-gids 2023

In TivoliVredenburg in Utrecht kwam de Nederlandse gastronomie vandaag samen voor de bekendmaking van de selectie van 2023 van Gault&Millau. Opvallend: in de Gault&Millau-gids van 2023 zijn wel 75 nieuwe restaurants opgenomen, en meer dan 125 zaken mogen vieren dat ze een stijgende score kregen toebedeeld.

De allergrootste stijger is restaurant Brut 172 van Hans van Wolde, dat 18.5 punten kreeg. Ook restaurant 212 en De Lindehof drongen door tot de top van de Nederlandse gastronomie.

De nieuwe toprestaurants van 2023

Deze 19 restaurants zijn nieuw in de top:

  • Brut 172, Reijmerstok: 18.5
  • 212, Amsterdam: 18
  • De Lindehof, Nuenen: 18
  • Aan de Poel, Amstelveen: 17.5
  • De Bokkedoorns, Overveen: 17.5
  • FG Restaurant, Rotterdam: 17.5
  • Flore, Amsterdam: 17.5
  • Meliefste, Wolphaartsdijk: 17.5
  • Julemont, Wittem: 17
  • La Provence, Driebergen-Rijsenburg: 17
  • De Nieuwe Winkel, Nijmegen: 16.5
  • Noor, Groningen: 16.5
  • Restaurant Atelier, Gulpen: 16.5
  • ’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht: 16.5
  • Bridges, Amsterdam: 16
  • De Kas, Amsterdam: 16
  • Karel 5, Utrecht: 16
  • MOS, Amsterdam: 16
  • Vigor, Vught: 16

Winnaars van de Gault&Millau Awards 2023

Er was niet alleen de bekendmaking van de restaurantgids, ook werden er in 19 categorieën awards uitgedeeld aan unieke restaurants en professionals. Dit zijn de opvallendste:

  • Ontdekking van het jaar: restaurant Rosie, Utrecht
  • Hoogste nieuwkomers van het jaar 1: SAAM, Amstelveen
  • Hoogste nieuwkomers van het jaar 2: Yano, Rotterdam
  • Pop of the year: Klaproos, Amsterdam
  • Groenterestaurant van het jaar: De Kas, Amsterdam
  • Bistronoom van het jaar: Putaine, Rotterdam
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Taiko, Amsterdam
  • Chef van het jaar: Jan Sobecki van Tribeca, Heeze
  • Jonge Topchef van het Jaar: Guido Braeken van Julemont, Wittem
  • Cocktailbar van het Jaar: Law&Order, Amsterdam
  • New Chef on the block: Yornie van Dijk van Basiliek, Harderwijk

Alle Gault&Millau beoordelingen

Alle restaurants die door Gault&Millau zijn beoordeeld vind je terug in de gids, in de app en online. Enfin: je weet dus waar je de komende tijd een tafeltje moet gaan reserveren…

Meer over toprestaurants:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.