Emma Bering
Emma Bering Video's 21 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: zo maak je een échte klassieke Caesar salad

Op Culy zijn we niet vies van een goede Caesar salad. Zo zijn er al meerder Caesar salad recepten (met een twist) te vinden op Culy. Maar hoe maak je nou een échte goede klassieke Caesar Salad? In deze video legt Molly het uit. Kijk je mee?

Na Jamie Oliver’s Caesar salad en een Caesar salad met spek en kippendijen is het nu tijd voor de échte klassieke Caesar Salad! Molly van Youtube-kanaal Bon Appétit legt het je uit.

How to klassieke caesar salad maken

Klassieke Caesar Salad: alles zelf maken

Volgens Molly is het geheim van een goede klassieke Caesar salad dat alles zelf gemaakt is. Behalve de Parmezaanse kaas, maar daar kan je een stuk van goede kwaliteit van kopen.

De croutons maak je zelf. Dit doe je heel makkelijk door een stuk brood in stukjes te scheuren en op een bakplaat te leggen. Molly gebruikt heel specifiek een stuk zuurdesem brood, maar je kan natuurlijk ook brood gebruiken dat is overgebleven. Als het maar niet té zacht brood is, want het moet stevig genoeg zijn om later de dressing in zich op te nemen zonder zompig te worden.

Molly Makes Classic Caesar Salad | From the Test Kitchen | Bon Appétit

A great Caesar salad recipe gets its swagger from a great Caesar dressing recipe. Squeamish about raw egg yolks and anchovies? Sorry. Yolks are what give richness to the emulsion, while anchovies provide a briny blast (and that whole umami thing). Learn how to make BA’s best classic caesar salad with Molly Baz!

De dressing met een geheim

De dressing heeft een paar kleine geheimpjes die ‘m zo goed maken. Allereerst gebruik je in de dressing ansjovis, die je helemaal fijn prakt/ klein snijdt. Maar in de dressing zitten ook twee eidooiers verwerkt. Dat maakt de dressing heel romig.

Als alle ingrediënten in de kom zitten, roer je met een garde terwijl je druppel voor druppel olijfolie toevoegt. Zo wordt de dressing één geheel.

How to klassieke caesar salad maken

Gegrilde Romaine sla

Voor de sla gebruikt Molly Romaine sla. Deze snijdt ze in de lengte door de helft, zodat de parten niet uit elkaar vallen. Die gaan even op de gril. Het is niet de bedoeling om de sla te koken, maar wel dat ‘ie een fijne grill-smaak krijgt.

De sla gaat vervolgens in z’n geheel in de kom met de dressing, die je met de hand door de sla schept. Je hoeft de parten sla niet in stukjes te snijden, ze kunnen zo op het bord. Verdeel de croutons en Parmezaanse kaas over de sla en voeg nog een beetje peper toe. That’s it, enjoy!

How to klassieke caesar salad maken

Meer Caesar salad recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.