Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 15 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Nederland krijgt zijn eerste dessert only restaurant!

Ben jij zo iemand die zijn maaltijd het allerliefst met het dessert zou starten? Dan hebben we goed nieuws: want in het eerste dessert only restaurant van Nederland kan dat gewoon. Sterker nog: het is zelfs de bedoeling!

Je leest het goed: Nederland krijgt een dessert only restaurant: De Dessertclub. Het gaat om een pop-up concept dat vanaf 23 juli tot begin september loopt. Haast je dus vooral naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn, waar de pop-up zijn intrede maakt.

Een dessert only restaurant?

Nu goed, de vraag waar we allemaal zitten te wachten is: alleen desserts, hoe zit dat dan precies?

Concreet krijg je bij De Dessertclub een 7-gangen dessertmenu (€ 55,-), bedoeld ter vervanging van je gewone maaltijd. Wie wil kan deze gangen ook uitbreiden met een wijn- of cocktailpairing. Die gangen zijn trouwens – in tegenstelling tot wat je misschien zou denken – lang niet alleen maar zoet.

Zoet en hartig

Het brein achter het menu, meesterpatissier Bart de Gans, benadrukt namelijk dat er ook heel wat hartige elementen verweven zitten in de desserts. Bart: “Op die manier creëren we een juiste balans door de avond heen”. Daarmee wordt het dus echt een totaalbeleving, waarbij je gek genoeg niet het idee hebt dat je alleen maar toetjes aan het eten bent.

Zo kun je bij de gangen ook een gang die ‘Goudse kaas’ heet verwachten, of het gerecht ‘vers uit de Noordzee’. Ook goed om te weten: voor de gerechten werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke suikers en pure ingrediënten. Een bewuste keuze, om te vermijden dat gasten een suikerbom voorgeschoteld krijgen.

Adres en openingstijden dessert only restaurant De Dessertclub

Wil je er bij zijn? Reserveren is de boodschap, want De Dessertclub biedt per avond plek voor maximaal 60 personen, alleen maar deze zomer! Al denken wij vooral: doen! Het concept heeft zich namelijk al eerder bewezen in New York, Berlijn en Bali.

Vlijtseweg 140, 7317 AK Apeldoorn

De Dessertclub is deze zomer van donderdag tot en met zondag geopend met inloop van 17:30 t/m 19:00 uur. Reserveren en meer info via de website

Meer nieuws deze zomer?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.