Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 8 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

nNea in Amsterdam maakt nu pizza portafoglio: pizza uit de hand

De coronacrisis heeft de creatieve molen bij nNea Pizza in Amsterdam serieus aan het draaien gezet. Niet alleen bedachten ze in no-time een formule om hun pizza’s in frozen-variant te verkopen, een tijdje geleden kwamen ze ook nog eens met een nieuwe streetfood snack: pizza portafoglio.

Pizza portafoglio?

Pizza a portafoglio betekent letterlijk portefeuille van pizza. De naam verklapt het dus al: deze pizza is niet rond en plat, maar doet qua vorm eerder denken aan een portemonnee. Gevolg: dit eet je niet aan tafel maar gewoon zo, uit de hand en vaak onderweg.

Om het praktisch te houden is deze pizza zó geplooid dat ‘ie lekker compact en makkelijk te transporteren is. In Napels is de pizza portafoglio populair streetfood, ideaal voor de kleine trek.

Maar vergis je niet met deze schijnbaar eenvoudige snack: de pizza a portafoglio is wel degelijk gemaakt met dezelfde ingrediënten als die van een echte pizza, gemaakt in professionele houtovens. En wie eenmaal Napolitaanse pizza heeft geproefd, wéét hoe grandioos lekker dat is.

Pizza uit de hand bij nNea

Goed nieuws dus voor iedereen die verzot is op de pizza van nNea maar niet altijd de tijd heeft om een tafeltje te boeken. Je kunt vanaf nu gewoon langslopen om de pizza’s uit de hand bij nNea te gaan halen.

Zo makkelijk is het: je bestelt één van de portafoglio’s (in dezelfde variaties als de bekende signature pizza’s bij nNea) aan de langs de straatkant gebouwde toonbank en vervolgens doe je alsof je in een zonnig Napels vertoeft. Beter wordt je staycation niet.

Adres en openingstijden Pizza Portafoglio @ nNea

nNea Pizza

Bilderdijkstraat 92, 1053 KX Amsterdam

Pizza Portafoglio is van woensdag tot zondag verkrijgbaar van 12:00 tot 21:00 uur. 

Meer pizza love

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.