Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 16 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Dit is de beste burger van Nederland (en hij is Koreaans!)

Hij heet de Gorija: de lekkerste hamburger van 2020. Dat dit de beste burger is waar je je tanden in kunt zetten, vindt de vakjury van de Horecava (vakbeurs voor de horeca). Want daar werd deze Koreaanse burger van Ter Marsch & Co deze week uitgeroepen tot de onbetwiste winnaar.

De beste burger van Nederland

En geef die jury eens ongelijk. De Gorija bestaat namelijk uit een Aziatische steamed bun met een patty van dry aged rib eye en Japans Wagyu vlees. Daarop gaat dan ook nog pulled pork, die is gestoofd in een bulgogi marinade én in het yuzu-biertje van Iki Beer. Bulgogi bestaat meestal uit smaakmakers als sojasaus, gember, ui, knoflook en (Aziatische) peer.

Op de Koreaanse burger van Ter Marsch & Co zit verder nog zoetzure mini komkommer, mini bok choy, geroosterd buikspek, rode ui, yuzu Manuka honing, cassavechips van nori en gochujang. Dat laatste is een Koreaanse chilipasta, gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het gaat bijvoorbeeld ook door de kimchi.

Beste hamburger van Nederland
Bron: Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co

Het brein achter de prijswinnende burger is chef Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co: de bekende burgerbar in Amsterdam en Rotterdam. De Gorija is daar vanaf aankomende vrijdag (17 januari) verkrijgbaar.

De burgers worden per twee stuks verkocht en gepresenteerd in een Aziatisch stoommandje. Vergeet dus niet om iemand mee te nemen die net zoveel van burgers houdt als jij…

Kijk op de site van Ter Marsch & Co voor adresgegevens en openingstijden. 

Meer fantastische burgers:

Lekkerste hamburger van Nederland
Bron: Ter Marsch & Co

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.