Redactie
Redactie Restaurants 25 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Ter Marsch & Co Amsterdam

Goed nieuws: ons favoriete restaurant uit Rotterdam, Ter Marsch & Co, is nu ook geopend in Amsterdam (weliswaar als een pop-up voor één jaar). In Hotel NH Carlton aan de Vijzelstraat vind je nu hun bar-restaurant waar goed vlees centraal staat.

Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co. Sappige burgers van Schots Angus beef, entrecote uit de dry-age kast, pulled pork van Berkshire Duke. Alles wat op de kaart staat heeft een eigen signatuur. Denk aan de huisgemaakte frieten met legendarische truffelmayonaise, gegrilde groene asperges met bearnaisesaus en Parmezaanse kaas en als borrelhap huisbereid buikspek.

Ambachtelijk en dagvers zijn de kernwoorden en dat proef je terug in de vijf verschillende burgers ontwikkeld door culinair brein Olaf Oldenburg. De nieuwste aanwinst is The Royal Dutch. Een spectaculaire combinatie van dry-aged rib eye en Japans Wagyu vlees op een bedje van botersla, gegarneerd met gefermenteerde mini pickles, Spaanse ui, custard van Old Amsterdam, pancetta, Remeker crunch en ponzu sambiasaus.

Over Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co opende eind 2014 zijn eerste vestiging aan de bekende Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit gevestigd was, hoefde over de naam niet langer nagedacht te worden.

Kort na de opening won de zaak de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels Beste Hamburger van Rotterdam en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om op 8 november 2015 deel te nemen aan de World Food Championship in Florida.

Culy ontdekt

Omdat we razend benieuwd waren of de burgers net zo goed smaken als in Rotterdam, gingen we er kort naar de opening toe. Het restaurant was rond zessen al gezellig druk, maar doordat je hier niet uren blijft tafelen zal je niet lang hoeven te wachten als alle tafels bezet zijn.

Wij proefden onder andere de Caesar salad (€9,50), die bij de eerste hap in de smaak viel. Zulk sappig kippenvlees krijgen we maar zelden bij een salade en ook de dressing had precies genoeg ansjovis, zonder overheersend te zijn. En ja, ook het gepocheerde eitje was perfect!

Dan hetgeen waarvoor we kwamen: de burgers. We kozen De Burgeresse van 150 gram (€14,50), gemaakt van Schots Angus beef met Japanse wagyu, jus van wintertruffel, jonge sla, augurk, tomaat, ui, panchetta, boerenkaas én Ter Marsch saus (een soort kerriemayo).

Wat ons betreft de terechte drager van de titel Beste Hamburger van Nederland. Erbij bestelden we uiteraard ook de zalige frietjes met truffelmayo (€4,-) en nog extra tomatensalsa (€0,50).

Ter Marsch & Co Amsterdam is 7 dagen per week geopend op de begane grond van Hotel NH Carlton (tegenover bioscoop Pathé De Munt).

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.