Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in Eindhoven: Franse sferen bij Baguetterie

Woon je in Eindhoven en omstreken, dan hoef je vanaf nu niet meer richting het zuiden voor een echte Franse baguette. De naam zegt het namelijk al: bij Baguetterie in het Bergengebied kun je vanaf nu terecht voor baguettes en alles wat er mee te maken heeft.

Nieuw in Eindhoven: Franse sferen bij Baguetterie

Al het lekkers dat een Franse bakker te bieden heeft in de bourgondische sferen van Eindhoven: bij Baguetterie kom je sowieso aan je trekken. De Kleine Berg in Eindhoven is al voorzien van meerdere Frans-geïnspireerde restaurants, maar vanaf nu kun je je ook voor een Frans-geïnspireerde lunch of ontbijt richting het Bergengebied begeven.

Take-away op z’n Frans

Claire Kruijser van het naastgelegen pand Brasserie Bellevue – eveneens op z’n Frans dus – besloot dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Het doel? De beste baguettes en lekkernijen van Eindhoven en omstreken in een petieterig zaakje met uiteraard Franse uitstraling.

Het resultaat is inmiddels met eigen ogen te aanschouwen sinds deze week: voornamelijk bedoeld om af te halen, met een klein terras en beperkte zitplekken voor de gelukkigen.

> Lees ook: Hop die trein in: en wel richting deze lekkerste bakkerijen van Parijs

Vanmenno

Om inderdaad de lekkerste belegde baguettes van de regio aan te kunnen bieden, ging het team op zoek naar wat zij de beste Franse baguette vonden. Een samenwerking met vanmenno was geboren: brood gebakken zoals de Fransen het doen, van ongecorrigeerd meel, veel water en gebakken op de stenen vloer van de oven. Tel daar een opleiding in Frankrijk bij op en Baguetterie wist het zeker: vanmenno gaat de knapperige stokbrood-droom waarmaken.

Baguetterie
Bron: Baguetterie

Koffie en baguettes

Baguetterie wist ook: we willen meer. En dat resulteerde dan weer in koffie van de lokale branderij Sprout Coffee Roasters, verse sappen en viennoiserie. De combinatie van Franse inspiratie in hartje Eindhoven levert dan ook een bourgondische kaart op. Denk aan baguettes belegd met gerookte zalm of warme geitenkaas, maar ook aan een exemplaar met een met goud bekroonde gehaktbal en grove mosterdcrème. Ook bij het viennoiserie aanbod wordt de locatie niet vergeten: naast pain au chocolat en croissants prijkt ook het worstenbroodje op de kaart.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.