Redactie
Redactie Inspiratie 6 jun 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt: brood vanmenno

Goed en lekker brood, daar houden we van. Daarom willen we je kennis laten maken met het brood van vanmenno.

Menno is ruim 10 jaar geleden begonnen in de bakkerswereld en was op zoek naar het perfecte brood. Hij reisde af naar Frankrijk om bij de bakker Basil Kamir te gaan werken, één van de beste bakkers van Parijs. Hier leerde hij desembroden bakken met biologisch meel, wat op een molenstenen gemalen wordt en gebakken wordt in een houtgestookte steenoven. Dit heeft Menno uiteindelijk doorgevoerd in zijn eigen broden.

Menno-aan-het-inovenen-1

Maar dit is niet het enige unieke aan de broden. Het deeg wordt maar kort gekneed en rust daarna lang, waardoor het brood lekker de tijd krijgt zichzelf te ontwikkelen. Het deeg bestaat enkel uit meel, water, zout en desem. Het broodmeel is Franse meel, en het mineraalrijke zeezout komt uit de Guérande en het desem, wat je gebruikt om brood te kunnen laten rijzen, maakt Menno zelf.

Behalve desembrood maakt Menno ook Franse stokbroden en Normandisch landbrood. Alle broden hebben een knapperige korst waar je zo je tanden in zou willen zetten!


Waar te koop?

De broden zijn door heel Nederland in verschillende winkels te koop. Kijk hier voor een overzicht waar de broden verkocht worden.

Heb je geen zin of tijd om naar de winkel te gaan voor dit lekkere brood? vanmenno heeft sinds kort ook een online shop waar je de broden kan bestellen. De broden worden niet volledig afgebakken geleverd, waardoor je het kan bewaren voor later, of kan invriezen. Je hoeft het brood dan alleen nog maar zelf kort af te bakken (6 tot 12 minuten op 220 graden) om zo die lekkere knapperige kort te krijgen. De broden zijn er vanaf € 2,25, alleen dan komen er wel nog wat verzendkosten bij. Makkelijker is dus om gewoon wat extra in te slaan, dan heb je die verzendkosten er zo uit ;-)
Getest!

Natuurlijk moest Culy de broden ook testen. We proefde een biologisch desembrood, een rustiek stokbrood en een landbrood. De broden arriveerden snel op ons adres, waarnaar we ze enkel nog hoefden af te bakken. Na slechts 8 minuten in de oven waren de broden al knapperig en klaar om te eten. Je kan proeven dat het vers brood is, en het is lekker vol van smaak. Het is dan ook erg machtig brood, maar omdat het zo lekker was konden wij niet stoppen met eten. Een absolute aanrader!

brood-10Brood-9Brood-6

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.