Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 31 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam Food Pitch is op zoek naar het lekkerste nieuwe product van 2020

Ben jij al een tijdje bezig met je eigen food uitvinding? Heb je bijvoorbeeld een te gek nieuw snoepje bedacht? Maak jij de lekkerste bouillon? Of heb je een ander lekker product ontwikkeld dat iedereen moet proeven? Dan móét je meedoen aan Amsterdam Food Pitch 2020.

De Kweker: dé Amsterdamse groothandel voor professionals in food, organiseert dit jaar voor de derde keer op rij een wedstrijd om nieuwe food innovaties in de spotlights te zetten. De inschrijvingen voor Amsterdam Food Pitch zijn geopend!

Hoe werkt het?

Schrijf je in en kom in aanmerking voor een plekje op de longlist. Dat kan t/m 10 augustus. Daarna gaat de vakjury een dag lang proeven en uitgebreid jureren.

Die jury bestaat uit Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Karin Richter (mevrouw Hamersma), Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker) en Culy’s eigen Nancy van Batenburg.

Op 1 september worden de genomineerden bekendgemaakt en kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet.

Amsterdam food Pitch
De winnaars van 2019 samen met de vakjury / Bron: Amsterdam Food Pitch

Winnaar “Lekkerste Product 2020”

Op 5 november vindt uiteindelijk de grote finale plaats. De Kweker biedt een podium aan de finalisten die op die dag hun geniale voedseluitvinding mogen pitchen aan de vakjury en publiek.

De uiteindelijke winnaar van de Amsterdam Food Pitch mag niet alleen de titel ‘Lekkerste product van 2020’ dragen, maar komt ook in de schappen van De Kweker te liggen. Ook is er een geldprijs van € 1.500,- en ondersteuning van De Kweker bij de ontwikkeling en lancering van het product. Van keuken tot schap dus.

Dus: heb je zelf het lekkerste nieuwe product van 2020 ontwikkeld of ken je iemand die dat heeft gedaan? Inschrijven kan via www.amsterdamfoodpitch.nl.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.