Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kooktips 7 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Lekkere lunch? Maak wentelteefjes in de airfryer

Was de woensdagmiddag vroeger ook altijd jouw favoriete middag? Wel die van Culy’s Maaike. Op woensdag was er een vrije middag op de basisschool, en dat betekende: wentelteefjes! Toen nog gewoon in de pan, maar nu weten we wel beter.

Als je een airfryer in huis hebt, kun je namelijk heel makkelijk dáár je wentelteefjes in maken.

Wentelteefjes in de airfryer

We wisten al dat we croissants, toast en koekjes in de airfryer konden bereiden, maar wentelteefjes zijn een relatief nieuwe ontdekking. Wél een heel fijne! De grootste uitdaging van wentelteefjes is immers om je brood op alle plekken even bruin te krijgen. In de pan krijg je toch vaak verbrande korstjes en een zachte binnenkant, of juist andersom. De airfryer zorgt ervoor dat je wentelteefjes overal even gaar en krokant zijn.

Ook mooi meegenomen: waar je de pan steeds in de gaten moet houden, kun je de airfryer gewoon een paar minuten z’n ding laten doen en ondertussen je toppings voorbereiden. Gebakken banaan, anyone? 

Let op: bereid deze dingen niet in de airfryer (en dit juist wel!)

Tips voor goede wentelteefjes

  • Gebruik dik, zacht brood. Onze voorkeur gaat uit naar brioche, dat zacht is en een lekker zoetje heeft. Over het algemeen werkt zelf gesneden brood ook beter dan voorgesneden brood, omdat je de plakken dan iets dikker kunt snijden.
  • Voeg wat maizena toe aan je eimengsel; dit voorkomt dat je soggy brood krijgt. Zorgt dat je je brood ook niet te lang laat ‘weken’, maar haal het gewoon even kort door je eimengsel heen.
  • Voeg wat gesmolten boter toe aan je eimengsel. Daardoor wordt de buitenkant van je wentelteefjes nog knapperiger! Die boter zou je in de pan immers ook gebruiken. Laat de gesmolten boter wel heel even afkoelen voor je ‘m bij het ei en de melk doet, anders krijg je meteen roerei.
  • Doe er ook wat extra smaakmakers in! Kaneel is de standaard, maar probeer bijvoorbeeld ook een keer sinaasappelrasp en amandelextract.
  • Bak je wentelteefjes op een hoge temperatuur; zet de airfryer op zo’n 200 graden Celsius.
  • Draai de wentelteefjes tussentijd om in hun mandje, zodat beide kanten even krokant worden. 2 x 4 minuten zou genoeg moeten zijn. Enjoy!

Briochewentelteefjes met bacon en banaan

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.