Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Kooktips 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je watermeloen altijd met citroen moet besprenkelen

Watermeloen is al jarenlang een favoriete zomersnack. Het sappige, zoete fruit is verfrissend en dorstlessend, perfect voor de warme dagen. Maar wist je dat je watermeloen naar een hoger niveau kunt tillen door er een beetje citroensap overheen te sprenkelen?

Social media trend

De combinatie van watermeloen en citroen is momenteel een trend op sociale media. Vooral op Instagram en TikTok zie je nu veel video’s voorbij komen waarin mensen hun watermeloen besprenkelen met citroensap.

Zo ook op het Instagram-account van chef Anatolli Dobrovolskyi (dobrovolskyi_hchef). Zijn video, waarin hij de combinatie uitprobeert, kreeg op Instagram 47,5 miljoen views en een miljoen likes op Tiktok.

@dobrovolskyichef

Lemon and Watermelon Taste Test! 🍋🍉😂 Ever wondered what lemon and watermelon taste like together? 🍋🍉🤔 Join me as I put this bizarre flavor combo to the test! Will it be a refreshing delight or a sour disaster? Watch till the end for some unexpected laughs! 😂 #FlavorFail #TasteTest

♬ Bass House Sax(AJIRemix) – 阿吉野马

Het enige wat je nodig hebt is een verse watermeloen en een sappige citroen. Moeilijk is het niet en van een bizarre combinatie is ook niet te spreken, toch zou je hier misschien niet zo snel aan denken.

Tip voor de zomer: razendsnel watermeloensap maken

Waarom is watermeloen met citroen zo lekker?

De combinatie van zoet en zuur is een klassieke smaakbalans die vaak in de keuken wordt gebruikt. Een verse watermeloen is van nature erg zoet, en het citroensap voegt daar een frisse, zure toets aan toe. Dit contrast maakt de smaak nog intenser en verfrissender.

Dat zoet met zuur goed combineert, is geen geheim. Wat je misschien nog niet wist, is dat het zuur van de citroen de natuurlijke zoetheid van de watermeloen versterkt, waardoor elke hap nog lekkerder wordt.

Culy Homemade: sprankelende watermeloencocktail (een Watermelon Fizz)

Aziatisch gemarineerde watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gezonde optie

Citroensap bevat ook vitamine C en antioxidanten, wat het een gezonde toevoeging maakt aan je snack. Bovendien helpt het zuur van de citroen om je spijsvertering te bevorderen, wat een extra bonus is, vooral als je van plan bent om veel te eten tijdens een zomerse barbecue of picknick.

Ook als een snelle snack voor tussendoor op een warme zomerdag, of als ontbijt is watermeloen met citroen een lekker frisse optie. Of in je salade? Zoals deze: watermeloensalade met ham en citroenpesto. Ook heerlijk.

Ga jij dit proberen?

Culy Homemade: watermeloensalade met ham en citroenpesto

Watermeloen met citroen zomer snack
Bron: Unsplash

Op zoek naar meer zomerse recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.