Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 20 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo blijven je verse kruiden langer houdbaar

Lekkere, voedzame recepten bedenken met een nuchtere kijk op voeding, koken en gezondheid: laat dat maar over aan de familie Pollan. De Amerikaanse journalist en wetenschapper Michael Pollan werd ermee beroemd: nu is het de beurt aan zijn moeder en zussen. Hun boek Boordevol Groenten is een New York Times-bestseller en staat boordevol recepten en kooktips.

Om te vieren dat Boordevol Groenten nu in Nederland is verschenen, deelt Culy elke week een superhandige kooktip uit het boek met je. Vandaag: tips om je verse kruiden langer houdbaar te houden. Want verse kruiden maken bijna élk gerecht beter, en ze na 2 dagen al moeten weggooien is zonde!

verse kruiden
Bron: Boordevol groenten

Verse kruiden bewaren

De familie Pollan: “Bewaar verse kruiden op de juiste manier zodat ze langer houdbaar zijn. Snijd bij zachte kruiden als peterselie, munt, koriander en basilicum de takjes eraf, leg in een pot of glas met koud water en dek losjes af met een plastic zakje.

Bewaar in de koelkast behalve het basilicum – dat moet je op het aanrecht bewaren. Ververs het water om de paar dagen. Wikkel harde kruiden zoals rozemarijn, tijm, salie en bieslook, in een vochtige theedoek en leg in een afsluitbaar plastic zakje of bakje in de groentela.”

Zo doe je véél langer met verse kruiden!

Boordevol groenten

Boordevol groenten van de familie Pollan (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 29,99.  

Meer kooktips:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.