Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Kooktips 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Stoven terwijl je thuiswerkt: 7 handige tips

Velen van ons werken thuis en daar zitten voor- en nadelen aan. Maar laten we vooral op de culinaire voordelen focussen, het wijnglas is immers ook altijd halfvol. Want door het thuiswerken kunnen we zonder zorgen een stoofpot op laten staan, terwijl je aan het werk bent. Hoe handig? Stoven terwijl je thuiswerkt.

Stoofgerechten zijn fantastisch, die diepe smaken, het zachte vlees, eigenlijk geeft alleen de factor tijd die diepgang aan een gerecht. Helaas hebben we niet altijd tijd en dat is geen probleem, genoeg andere lekkere recepten te proeven. Maar als je de mogelijkheid hebt om te stoven terwijl je thuiswerkt, dan zouden wij vooral grétig gebruik maken van die optie.

Kimchi jjigae recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Tips hoe je handig kunt stoven tijdens het thuiswerken

7 tips hoe je dit verschrikkelijk efficiënt kunt aanpakken, met optimaal resultaat vanuit de gestelde target. Om in kantoortermen te blijven.

  1. Zorg voor een goede voorbereiding. Leg alles klaar, want je hebt maar een half uur lunchpauze.
  2. Snijd het vlees in stukjes en rol ze in bloem, dan worden ze sneller bruin en krijg je een meer gebonden jus/saus.
  3. Bak het vlees aan alle kanten bruin in een combinatie van olijfolie en roomboter. Het bereidingsvet wordt dan heter zonder dat het gaat walmen. Voeg later alsnog extra boter toe.
  4. Zorg voor de smaakmakers ui en knoflook. Voeg deze toe aan het vlees en laat deze even zachtjes meesudderen, niet te hard, gewoon 4-5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Maak smaakmakers die je er weer uit moet halen, zoals bijvoorbeeld laurier of sereh, niet te klein, anders kun je ze later niet meer vinden in het gerecht en heeft iemand zo een stok in zijn mond.
  6. Zuurtje: vraag maar aan alle oma’s van de wereld. Ieder stoofgerecht heeft een zuurtje nodig. Er gebeurt iets scheikundigs met het vlees, waardoor het nog malser wordt. Dus zonder twijfel doen: zuurtje.
  7. Als laatste belangrijke tip: zet een wekker op je telefoon en ga regelmatig kijken naar je stoofgerecht. Roer, voeg een beetje vocht toe en wees lief voor haar. Ze zal het helemaal terugbetalen als je aan tafel gaat!

Zoek je nog stoofrecepten? Die hebben we genoeg:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.