Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Kooktips uit de restaurantkeuken: snel slagroom opkloppen met de staafmixer

In de restaurantkeuken bereiden de chefs dagelijks niet alleen de lekkerste maaltjes, het is ook een groot keuken-hack walhalla. Want al die uren per dag dat de chefs er bezig zijn met eten, moeten ze nuttig besteden. Snel, efficiënt én zonder kleerscheuren snijden, roeren, mixen en eten bereiden kan maar op één manier: met heel wat handige trucjes. Daarom verzamelden wij de handigste kooktips uit de restaurantkeuken voor je. Deze keer gaan we snel slagroom opkloppen met de staafmixer!

Kooktips uit de restaurantkeuken

Naast dat Culy’s Martine zich wekelijks onderdompelt in alles over eten en drinken om er daarna artikelen over te schrijven, werkt ze in de restaurantkeuken. Hier leerde ze vlot en efficiënt ‘meppen’ en daarbij tientallen handige foefjes om dat zo handig mogelijk te doen. Deze deelt ze voortaan op Culy. Want wat voor de chefs een no brainer is, kan voor de thuiskok een heuse eye opener zijn.

Snel slagroom opkloppen met de staafmixer

Stel je voor: je hebt een heerlijk dessertje gemaakt, maar bent vergeten de slagroom te kloppen. Of: je hebt een diner georganiseerd en als toetje willen je gasten een Irish Coffee mét slagroom. In beide gevallen een klusje waar je op dat moment misschien geen zin in hebt.

Martine: “Bij ons in de keuken werken we niet met van die grote kant en klare slagroomspuiten die je weleens ziet. Als we een drukke avond hebben en de bediening heeft een beetje slagroom nodig voor die ene Irish Coffee die we op een avond verkopen, halen we geen grote mixers van stal.”

Handige keuken hack

Dat heeft niets te maken met luiheid. Martine: “Het neemt in de drukte van het diner veel teveel ruimte in ons kleine keukentje in, en twee: we willen geen grote literverpakking aan slagroom hoeven op te kloppen voor één koffie.

Daarom gieten we in zulke gevallen een beetje slagroom in een klein kommetje en zetten we de staafmixer erin. Zo heb je binnen 30 seconden heerlijke lobbige vers opgeklopte slagroom én ‘verspil’ je geen grootverpakking door alles op te kloppen – waarna het verpietert in de koelkast. Nog niet opgeklopte slagroom blijft namelijk langer goed dan opgeklopte.”

Meer handige kooktips:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.