Redactie
Redactie Recepten 10 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Watermeloensalade met witte port en geroosterde amandelen

Een fijn recept van de foodblog Culinaire Bagage: watermeloensalade met witte port en geroosterde amandelen.

Wil je dagelijks ons recept van de dag in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Snijd de meloen doormidden. Schep er met een meloenbolletjesuitsteker mooie bolletjes uit. Zorg er daarbij voor dat er zo weinig mogelijk pitjes in de bolletjes zitten. Leg alle meloenbolletjes in een schaal.

Schenk de port over het fruit. Schep het geheel even om zonder de meloenbolletjes te beschadigen (kan ook voorzichtig met je handen). Laat de meloenbolletjes zo minimaal 4 uur marineren. Plaats de kom daartoe afgedekt in de koelkast.

Rooster het amandelschaafsel zachtjes in een droge koekenpan totdat het goudbruin is. Schep het af en toe om. Neem het schaafsel uit de pan en laat het afkoelen.

Klop vlak voor het serveren de slagroom lobbig met een beetje poedersuiker. De slagroom hoeft niet zo stijf en zoet te worden als gebaksslagroom.

Verdeel de meloenbolletjes over 6 glazen of schaaltjes. Schenk over elk dessert wat van de marinade. Schep er een paar lepels slagroom overheen. Garneer de watermeloensalade et de geroosterde amandelen en de munt.

Tips:

1. Je kunt de meloenbolletjes ook serveren in de uitgeholde meloen. Dat ziet er prachtig uit op een buffet! Zet er schaaltjes met slagroom en amandelen naast.

2. Gooi een eventueel restje marinade niet weg; goed gekoeld levert dat een heerlijk drankje op!

3. Je zou de meloenbolletjes ook al een dag van tevoren kunnen marineren.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.