Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 4 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Lekkere koffie zetten op de camping: hoe doe je dat het beste?

Hoewel kokkerellen er op de camping meestal nogal primitief aan toe gaat, betekent dat gelukkig nog niet dat je gedoemd bent tot triestige kost. Onze beste camping-proof gerechten zetten we eerder al op een rijtje, deze keer lichten we uit hoe koffie zetten op de camping een baristawaardig gebeuren wordt.

Tips om koffie te zetten op de camping

1. Neem je eigen bonen en molentje mee

Iedereen weet dat versgemalen koffie nog veel lekkerder is dan koffie met voorgemalen bonen. Voor de lekkerste koffie op de camping kun je dus het beste een zak van je favoriete koffiebonen meenemen (zie hier een overzicht van onze favo Nederlandse koffiebranderijen).

Vergeet in dat geval uiteraard ook geen koffiemolentje. Een prima koffiemolen is die van Melitta, waarbij je zowel fijn als grof kunt malen. En yes, da’s net even wat meer werk dan kant- en klare koffie uit een pak. Maar op de camping mag het leven wel wat vertragen, niet?

2. Ga voor een no nonsense koffie-apparaat

Wat ons betreft kun je naar de camping het beste een no nonsense koffie-apparaat meenemen. Tools zonder snufjes, maar waarvan de koffie niet minder lekker wordt. Zoals…

  • De V60

Als je wil investeren in een oldskool filterkoffie-apparaat, doe het dan meteen goed en schaf een Hario V60 aan. Dat betekent dus ook dat je jezelf moet voorzien van koffiefilters en een manier om water te koken.

  • French press

En het kan nog simpeler, want neem je een French press mee naar de camping dan heb je zelfs geen papieren filters meer nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de versgemalen koffie en heet water (zorg ook hier dus dat je een manier hebt om water te koken!) in de kan te gieten, 4 minuten te wachten en de koffie naar beneden te drukken. Geniet!

3. Neem je melkopschuimer mee

Sommige mensen zweren bij zwarte koffie, anderen vinden melk in de koffie onmisbaar. In dat laatste geval is een melkopschuimer voor op de camping wel een erg aanlokkelijk idee. Niet alleen maakt het je melk lekker schuimig (duh), het verwarmt je melk (naar wens) ook nog eens meteen. Bijvoorbeeld die van Philips, die naar onze ervaring erg mooi schuim maakt.

4. Vergeet de kopjes niet…

Het zou jammer zijn om er na al deze stappen doorlopen te hebben, pas achter te komen dat je geen kopjes om ‘m in te serveren, right? Wij drinken onze koffie – ook op de camping – het liefst uit een mooi stenen kopje, maar wil je iets lichter transporteerbaar dan kun je ook gaan voor een plastic reisbeker. Die laatste kun je naderhand natuurlijk ook weer gebruiken om je favoriete take-away koffie te gaan halen.

Meer camping life?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.