Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Knoflooksmaak toevoegen zonder knoflook toe te voegen

Knoflook: je houdt ervan of niet, maar de meeste mensen zweren erbij. Toch heb je niet altijd zin in die overheersende smaak die nog dagen blijft hangen in je mond. Maar wij vonden dé tip om knoflooksmaak toe te voegen zonder daadwerkelijk knoflook toe te voegen.

Klinkt als magie, valt eigenlijk best mee.

Knoflooksmaak toevoegen zonder knoflook toe te voegen

Ja, het lijkt een wonder, maar het kan echt. Want wellicht ben je geen fan van knoflook, mag je ‘t vanwege gezondheidsredenen niet eten of heb je gewoon geen zin in dat scherpe van een knoflook teen.

De oplossing daarvoor doet zich welnu aan: knoflooksmaak toevoegen zonder daadwerkelijk een teen look door je gerecht te slingeren. Hoe je dat doet? Héél simpel.

Snijd een teentje open en wrijf hiermee langs de binnenkant van je saladekom, ovenschaal, pan of ander kookinstrument. De knoflooksmaak zal op deze manier nog wel subtiel aanwezig zijn, maar niet zo overheersend als wanneer er kleine stukjes in het eten verwerkt zitten.

knoflooksmaak toevoegen zonder knoflook stock unsplash
Bron: Unsplash

Knoflooksmaak na ‘t eten

Een van de meest vervelende bijkomstigheden van het eten van knoflook is die smaak nadien. Niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Want zeg nou zelf: die knoflookadem van je collega om 08:30 uur ‘s ochtends bij het koffiezetapparaat is gewoon géén pretje toch?

Toch kun je die knoflooksmaak (en dus adem) wel degelijk uit je mond krijgen. Zo zeggen deskundigen dat je de knoflook het beste eventjes blancheert voordat je ‘t gebruikt, maar wij zijn meer fan van de platte peterselie of kardemom-techniek.

Kauw na het eten even op een paar kardemompeulen of eet wat peterselie. Deze neutraliseren niet alleen de geur die uit je mond komt, maar zorgen ook dat de smaak ín je mond aangenamer wordt.

Op zoek naar nog meer knoflook feiten voor je volgende pubquiz of kringverjaardag? We verzamelden nog meer anti-knoflook-adem tips, Gordon Ramsay zweert erbij om knoflook te pletten en wist je trouwens dat de manier waarop je knoflook snijdt ook invloed heeft op de smaak? Weer wat geleerd! 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.