Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Kooktips 29 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Een zoete taco als toetje: maak kennis met dessert taco’s

Als je gek bent op taco’s EN op wafels, ijsjes of een hoorntje gevuld met allemaal zoetigheid of gewoon zoete toetjes in het algemeen, dan is dit goed nieuws. Er is namelijk een heel simpele manier om zoete taco’s te maken: ze noemen het de dessert taco.

En die wil je! Want deze zoete, krokante taco, vul je gewoon naar hartelust met alle zoetigheid die je lekker vindt. Halleluja.

Wat is een taco?

Hoezo? Iedereen weet toch wel wat een taco is? Toch lichten we het nog even toe, want er is veel verwarring op taco-vlak. In Mexico is een taco een tussendoortje of snack die je op straat koopt bij een kraampje. Kleine zachte, een beetje crispy ‘wraps’ gevuld met vlees of vis en groenten, sausjes en verse kruiden. (dus niet die hele harde uit een pak in Nederland, dat kun je meer vergelijken met nacho’s).

Je kunt er zo 3 of 4 van eten om een avondmaaltijd te vervangen. Deze rokerige taco’s zijn een geniaal voorbeeld hiervan. Maar terug naar het onderwerp: zoete taco’s oftewel dessert taco’s.

Hoe maak je een dessert taco?

Nu we allemaal weer weten wat een taco is, kunnen we helemaal los op haar zoete zusje, de dessert taco. Er zijn verschillende manieren om deze zoete taco te maken. Je kunt bijvoorbeeld een tuile beslag maken en hard laten worden in de vorm van een taco, zoals we al eens eerder deden naar recept van Rutger bakt. Maar je kunt het ook op een iets snellere manier doen.

Pak daarvoor een paar stukken aluminiumfolie. Maak hiervan een soort stapel, die je in een ovenschaal kan leggen. Koop een pak kleine wraps en smeer die aan beide kanten in met gesmolten boter. Meng suiker met kaneel en strooi die er overheen. Leg de wraps op de drempel en bak op 200 graden totdat ze knapperig zijn, laat even afkoelen. En klaar voor gebruik!

Dit is waarom je eens zure room zou moeten toevoegen aan je salted caramel

En dan nu: de toppings…

Het moment waar we op aan het wachten waren: de toppings. Desserttaco’s worden meestal gevuld met ijs, slagroom en vruchten. Maar je kunt natuurlijk ook een stap verder gaan. Doop de taco bijvoorbeeld eens in gesmolten chocolade en laat even drogen. Vervolgens doop je hem in een bakje met discodip, nootjes of laten we eens helemaal gek doen: mini-marshmallows.

Kies vervolgens een saus naar keuze (en ja, daar mag ook likeur in zitten), zoals karamel-zeezoutsaus en verdeel deze eroverheen.

7x de lekkerste toppings voor vanille-ijs

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.