Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 3 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Halve avocado over? Met deze tip wordt ‘ie nooit meer bruin

Avocado’s leggen – hoe zeer we er ook van houden – helaas niet ‘t meest duurzame traject naar ons bord af. Moeten we ze daarom koste wat kost weren? Dat willen we niet pernse zeggen, al is het wél een extra motivatie om de vruchten niet onnodig bruin (en dus minder lekker) te laten worden. En daar bestaat blijkbaar een makkelijke tip voor, die we jullie niet willen onthouden.

Ben je van plan om maar één helft van je avocado te gebruiken? Bewaar dan altijd de helft mét pit en bewaar deze in de koelkast. Dat weten de meeste avocado-lovers inmiddels al wel, maar er is nog een andere hack die je kunt toepassen. Vaak wordt zo’n helft – zelfs mét de pit erin – namelijk nog wel wat bruin. En er bestaat dus een eenvoudig trucje om dat tegen te gaan.

Avocadobladeren: hét geheime ingrediënt uit Mexico?

gerecht met harde avocado
Unsplash

Zo simpel als een glas water

En voor dat trucje hoef je niet eens heel ingewikkelde toestanden uit te halen. In feite is ‘t zelfs zo simpel als een glas water. Juist ja: door de helft van je avocado (en dus voor alle duidelijkheid: de helft mét pit) in een waterglas te plaatsen, voorkom je dat ‘ie bruin wordt.

Plaats dat glas vervolgens ook in de koelkast (net zoals je bijvoorbeeld met bosui kunt doen). Wil je de avocado uiteindelijk gebruiken? Dep ‘m dan droog met wat keukenpapier of een schone theedoek. En geen zorgen: qua smaak zal deze bewaarmethode geen nadelige invloed hebben op je avocado.

Nooit meer overrijpe avocado’s met de ‘avocadoos’

De lekkerste recepten met avocado:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.