Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 3 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste zomerse vegetarische recepten

Vegetarische recepten kan je eigenlijk het hele jaar door maken en eten. Maar sommige recepten zijn net wat lekkerder op een warme zomerdag. Daarom hebben wij voor jou de lekkerste zomerse vegetarische recepten verzameld!

In de zomer heb je toch wat meer behoefte aan lichte maaltijden. Denk aan salades, burgers (niet echt licht, maar wel lekker) en noedels. We hebben de vegetarische én zomerse versies voor je verzameld. Enjoy!

De 6 lekkerste zomerse, vegetarische recepten

Going veggie? Deze recepten slepen je de zomer door. Laat je het weten wat je ervan vond?

Vegetarische burger met aubergine en tzatziki

Met het lekkere weer heb je gewoon nét wat meer zin in een goede burger dan bijvoorbeeld in de winter of herfst. Gelukkig bestaan er genoeg vegetarische alternatieven. Dus genieten maar! Deze burger met aubergine en tzatziki is ook super lekker, dus zeker een keer proberen!

> Zomerse vegetarische burgers met aubergine en tzatziki

Vega green curry met soba noodles

Noedels kan je in principe het hele jaar door eten, maar een green curry is wel erg zomers. De soba noodles zorgen ervoor dat het lekker vult zijn ook echt een toevoeging aan het gerecht. Een snelle groene curry is altijd goed!

> Culy Homemade: vega green curry met soba noodles

Zomerse, vegetarische rijstsalade met linzen en witlof

Ook salades kunnen niet missen in de zomer! Er zijn talloze opties te bedenken voor vegetarische salades, maar deze is wel heel bijzonder en net even anders. Hij is heerlijk voedzaam met de linzen en witlof en fris door de citroen.

> Zomerrecept: Vegetarische rijstsalade met linzen en witlof

spicy ramen
Culy.nl

Vegetarische spicy ramen (pittige noedelsoep)

Noedelsoep is zo lekker voor in de zomer! Deze is ook nog eens lekker pittig, dan wordt lekker zweten! Maar ook genieten hoor, want deze is verrukkelijk!

> Culy Homemade: vegetarische spicy ramen (pittige noedelsoep)

vegetarische recepten pita

Zomers en vega: gevulde pita’s met homemade vega-balletjes

Weer zo’n perfect zomers recept met zelfgemaakte vegetarische balletjes. Lekker om te maken op een luie zondag of een keer doordeweeks. Het is jouw feestje!

> Gevulde pita’s met homemade vega-balletjes

vegetarische tikka masala
Nancy van Batenburg voor Culy

Vegetarische tikka masala met zoete aardappel

Tikka masala is ook zo’n typisch gerecht dat altijd goed is. Zo ook in de zomer na een warme dag. Heel simpel, en toch zo lekker!

> Culy Homemade: vegetarische tikka masala met zoete aardappel

Toetje na de maaltijd? Ja graag

Maak bijvoorbeeld je restjes cake op met deze fijne desserts of ga voor licht en luchtig met een Franse île flottante. Iets zwaarder? Ga voor een tiramisu, maar dan met limoncello, kersen en witte chocolade (ja echt!).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.