Redactie
Redactie Inspiratie 2 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Zo ziet jouw keuken er in 2063 uit

Met de experimenterende koks en snelle technologische ontwikkelingen van dit moment, gaan de innovaties op kook- en keukengebied sterk vooruit. Sterker nog, op de Huffington Post zagen we deze bizarre serie waarbij de gemiddelde keuken van 2063 wordt uitgelicht. Bijzonder!

De mogelijkheden en apparatuur zijn gebaseerd op voorspellingen. Het is dus nog niet zeker of dit allemaal gaat gebeuren, maar de kans is volgens Miele, die er onderzoek naar deed, wel groot.

Lang leve het zonlicht!

Buitenwandjes en -muren zullen in de toekomst veel vaker worden gemaakt van glas-achtige producten zodat het zonlicht naar binnen schijnt. Hiermee zullen steeds meer apparaten op zonne-energie gaan werken, wat niet alleen scheelt in de kosten maar ook beter voor het milieu is.

Daarnaast zal de ‘nieuw’ verworven energiebron z’n werkje doen wat betreft de groei van planten, waardoor een moestuintje in huis geen gekke gedachte meer is.

Nog meer lokaal

Het onderzoek wees ook uit dat door de toename aan zonlicht in de keuken, men steeds meer producten zelf zal gaan kweken en uiteindelijk supermarkten zal mijden.

Computersystemen in deze bijzondere muren zullen het mogelijk maken om de snelheid van de groei van de producten te reguleren. Hierdoor kan je makkelijk een weekje weg, zonder dat je plantjes zullen verpieteren.

Bron: Flickr

Stomen, stomen en nog eens… 

In 2063 zal ons dieet in het algemeen veel lichter en meer natuurlijk zijn, waardoor we automatisch meer zullen stomen. De standaard keukens zullen tegen die tijd dan ook worden uitgerust met ingebouwde stoomapparaten.

Of nog beter zelfs: ingebouwde ruimtes waar je een bordje met de te stomen ingrediënten direct op kunt liggen. Het systeem zal de overbodige stoom opvangen, waarna je het zult kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het wateren van je planten. Bizar!

Bron: Flickr

Vis nog verser dan van de markt

Tot slot waarschijnlijk de ontwikkeling waar wij het meeste op hopen: enorme aquaria waar je de nog levende vis in kunt bewaren, waarna je ze supervers kunt bereiden. Zul je wel een slachtcursus moeten volgen, maar dan heb je wel wat!

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.