Redactie
Redactie Inspiratie 8 dec 2016

Zo maak je zelf pompoenpuree

In veel Amerikaanse recepten, bijvoorbeeld voor de klassieke pumpkin pie, gaat een blikje pompoenpuree. Dat is daar gewoon in de supermarkt te koop, maar bij ons in Nederland helaas niet. Geen nood: zelf maken is ontzettend eenvoudig!

Om zelf pompoenpuree te maken, heb je uiteraard pompoen nodig. Je kunt een grote verse pompoen schillen, uithollen en in blokjes snijden (hoe je dat doet, lees je hier).

Maar tegenwoordig verkopen veel supermarkten ook pompoen geschild en in blokjes gesneden, zowel in de koeling als de vriezer. Ontzettend handig, want het bespaart onwijs veel tijd en de smaak is prima.

pompoenpuree Putting pumpkin puree in the glass bowl horizontal

Zo maak je de pompoenpuree

Voor de pompoenpuree kook je blokjes pompoen in ruim gezouten water, ongeveer 6 minuutjes, tot een mesje er zó doorheen glijdt. Giet af (zorg dat het mengsel goed droog is) en pureer met een staafmixer (of in de blender) tot een zachte pompoenpuree.

Eventueel kun je er nog een beetje melk of room bij doen om een superzachte structuur te krijgen. Laat afkoelen voordat je het gebruikt in je recept.

Maak er bijvoorbeeld deze pumpkin spice chocoladetaart mee, of Miljuschka’s herfstige pompoentaart, of deze heerlijke cantuccini met pumpkin spice en witte chocodip.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf pompoenpuree
Sluiten