Redactie
Redactie Inspiratie 25 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Zelf pompoenpuree maken: zo makkelijk is dat!

In veel Amerikaanse recepten, bijvoorbeeld voor de klassieke pumpkin pie, gaat een blikje pompoenpuree. Dat is daar gewoon in de supermarkt te koop, maar bij ons in Nederland helaas niet. Geen nood: zelf maken is ontzettend eenvoudig!

Wat als je geen pompoenpuree in blik kunt vinden?

In Amerika kun je in de supermarkt pompoenpuree in blik kopen. Hier in Nederland moeten we het echter zelf maken.

Om zelf pompoenpuree te maken, heb je uiteraard pompoen nodig. Je kunt een grote verse pompoen schillen, uithollen en in blokjes snijden (hoe je dat doet, lees je hier).

Maar tegenwoordig verkopen veel supermarkten ook pompoen geschild en in blokjes gesneden, zowel in de koeling als de vriezer. Ontzettend handig, want het bespaart onwijs veel tijd en de smaak is prima.

Alles over pompoensoorten: van flespompoen tot spaghettipompoen

gekonfijte kabeljauw met pompoenpuree (hoofdgerecht met vis voor kerst)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de pompoenpuree

Voor de pompoenpuree kook je blokjes pompoen in ruim gezouten water, ongeveer 6 minuutjes, tot een mesje er zó doorheen glijdt. Giet af (zorg dat het mengsel goed droog is) en pureer met een staafmixer (of in de blender) tot een zachte pompoenpuree.

Eventueel kun je er nog een beetje melk of room bij doen om een superzachte structuur te krijgen. Laat afkoelen voordat je het gebruikt in je recept.

Maak er bijvoorbeeld deze pumpkin spice chocoladetaart mee, of Miljuschka’s herfstige pompoentaart, of deze heerlijke cantuccini met pumpkin spice en witte chocodip.

Meer recepten met pompoenpuree:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.