Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Inspiratie 3 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je een pastasalade als een pro in 5 stappen

In deze tijd van het jaar smaken pastasalade’s nét even wat lekkerder. Zalig met een smaakvolle dressing, verse groente, vis, vlees of kaas. Ideaal voor bij een picknick of om samen in de tuin of op je terras te eten.

Zo maak je een pastasalade als een pro in 5 stappen.

1. Gebruik de juiste pastasoort

Er is genoeg keuze uit verschillende soorten pasta. En geloof ons, size does matter als het op de perfect pasta voor jouw salade aankomt. Vermijd spaghetti of andere lange pasta. Kies liever voor een korte pasta als fusilli of farfalle: die nemen je dressing beter op en zijn gemakkelijk te eten. Gebruik ook altijd gedroogde pasta in je salade.

2. Kook de pasta perfect

Pasta speelt de hoofdrol in een pastasalade, dus zorg ervoor dat het perfect gekookt is. Houd er rekening mee dat pasta nog wat harder wordt en iets taaier wanneer het afkoelt. Dus laat de pasta nog een klein minuutje extra koken, maar zorg ervoor dat het ook weer niet té zacht wordt. Kook de pasta 1 minuut langer dan al dente zoals aangegeven op de verpakking.

3. Gebruik genoeg zout

Koude pastagerechten hebben iets meer zout nodig dan warme. Strooi flink wat zout in het pastawater voor je het gaat koken. Zo voorkom je dat de pasta flauw zal smaken. Een bouillonblokje aan het water toevoegen geeft ook extra smaak.

Ook interessant: dit is waarom je pastawater zo zout als de zee moet maken

4. Meng de dressing door de warme pasta

Als je pasta nog warm is, meng je er 2/3 van de dressing door. De pasta neemt dan de dressing beter op zodat de smaken goed naar voren komen. Laat de pasta afkoelen voor je de rest van de ingrediënten en de dressing erdoor schept (mits je een lauwwarme salade wil eten).

5. Maak je pastasalade niet te lang vantevoren

Hoewel je pastasalade een paar dagen kan bewaren in de koelkast: kun je pastasalade beter al een dag van tevoren maken of op de dag zelf. Wacht je te lang, dan kan de salade te vochtig worden.

Recepten voor een pastasalade:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.