Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 9 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste repen om zelf te maken

Repen zijn de ideale snack voor onderweg óf juist een erg makkelijk tussendoortje voor thuis. Kant- en klaar kopen kan, maar door de jaren heen hebben wij een hoop makkelijke recepten voor zelfgemaakte repen gedeeld. Benieuwd op welke repen de Culy-redactie het meest verzot is? We hebben onze favoriete recepten in dit artikel gebundeld, voor een handig overzicht.

1. No-bake repen met dadels, pindakaas en kokos

Deze repen zijn niet alleen in een mum van tijd klaar, ze zijn ook nog eens enorm lekker én voedzaam! Dankzij de dadels, havermout en pindakaas heb je de hele dag een vol gevoel. Een ideale snack!

Repen
Bron: Ben Stein, Unsplash

Naar recept: Supersnelle no-bake repen met dadels, pindakaas en kokos

2. Yoghurtrepen met jam, bessen en witte chocolade

Dit recept is dan wel bedoeld voor kinderen, wij nemen het je niet kwalijk als je dit op volwassen leeftijd óók gewoon omarmt. Handig: de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast liggen. Daarnaast maak je met dit recept een soort hangop, wat sowieso ideaal is in desserts. De munt, bramen en witte chocolade maken dit recept tot een waar genot…

yoghurtrepen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt

3. Kruimelrepen met framboos en rabarber

Deze repen komen uit het boek van Baked Louie’s. De krokante kruimelkorst zorgt voor een prettige crunch, terwijl de frisse smaak van rabarber en framboos een mooi contrast biedt met het zoete deeg.

Naar recept: kruimelrepen met framboos en rabarber

4. Herfstige cheesecake repen met pompoen

Cheesecake en pompoen, need we say more? Dit recept laat zien dat repen meer zijn dan simpele tussendoortjes. Het gebruik van pompoenpuree zorgt ervoor dat je die Amerikaanse cheesecakesmaak te pakken hebt. Een gebakje om met trots uit te delen.

cheesecakerepen met pompoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Herfstige cheesecake repen met pompoen

5. Frisse limoen-muntrepen met shortbread bodem

Ook dit laatste recept is een knaller. Deze repen hebben een heerlijk zachte en frisse lemon-curd bovenkant, en een brosse en kruimelige shortbread bodem. Ondanks dat dit recept van Claire Saffitz (bekend van Dessert Person) misschien wat uitgebreider is dan de rest, is het zeker de moeite waard. Zo leer je met dit ook een eigen lemon curd te maken, en natuurlijk die verrukkelijke bodem.

Naar recept: Frisse limoen-muntrepen met shortbread bodem

limoen-muntrepen
Bron: Banketbakker

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.