Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 10 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste koffietenten in Zeeland

Zeeland staat dan wel bekend om haar voortreffelijke visrestaurants; goede koffie is minstens even belangrijk. Ter voorbereiding op een dagje oesters plukken of na afloop van een lange strandwandeling: deze tenten serveren de lekkerste koffie in Zeeland.

5 x lekkere koffie in Zeeland

Ben je op vakantie in de zonnigste provincie van Nederland, dan ben je natuurlijk benieuwd naar meer dan alleen de beste restaurants van Zeeland. Want een bordje warm eten in de avond is nodig, maar een tussendoortje en een bakkie pleur is dat op z’n tijd net zo! Daarom verzamelden we de leukste koffie-, thee- en tussendoortoko’s voor je.

1. Bakkerij Bliek in Veere

Er is er hier natuurlijk maar één die de lijst kan aanvoeren en dat is bakker Bliek. Dé bakker van Zeeland waar je terecht kunt voor het beste dat Zeeland te bieden heeft: de Zeeuwse bolus, oftewel de jikkemiene. Eet de kleverige zoete delicatesse ‘naturel’ óf gevuld met banketbakkersroom en voel je direct een rasechte Zeeuw.

Wil je genieten van je jikkemiene op een lekker terras in een schattig stadje? Ga dan naar Bakkerij Bliek in Veere. Kun je daarna direct je suikerniveau nóg wat hoger tillen met ouderwets snoep van Oma’s Snoepwinkel in het durp. 

2. Roekoekoe in Zierikzee

Ben je in Zierikzee en op zoek naar de lekkerste koffie, taartjes en meer? Dan ben je bij Roekoekoe aan het juiste adres. Het is de huiskamer van de stad en je kunt er terecht voor goede salades, heerlijke ontbijtjes, maar ook voor dingen bereid op de Big Green Egg. Voeg dat allemaal samen met een gezellig interieur en een open keuken en je zit hier de hele dag gebakken.

Ga je langs bij Roekoekoe dan moet (we gaan je bijna dwingen) je bovendien koffie drinken. Dit is namelijk, samen met FG Bistro van Francois Geurds, de enige plek in Nederland waar je koffie drinkt die gezet is met een modbar. Wat dat is? Dat gaan we je niet verklappen, maar ‘t is iets met twee chromen taps die ervoor zorgen dat je eigenlijk nooit meer anders koffie wilt drinken.

3. De Juf in Middelburg

Goeie shocker voor als je met kinderen op vakantie gaat: “we gaan even langs bij de juf.” Toch is deze juf niets dan goed. Ze heeft namelijk dag in dag uit de lekkerste huisgemaakte taarten, koeken, cakes en andere zoetigheden voor je klaarstaan.

Ook voor de lunch trekt ze alles uit de kast. Je kunt hier dus goed de hele dag in ‘t klaslokaal zitten, maar we begrijpen het goed als je meer van het prachtige Middelburg wilt zien. Kun je altijd nog een taartje to go meenemen voor later.

4. Het Kaslokaal in Oostkapelle

We blijven in de ‘schoolse’ sferen, want ondanks dat we het hier over een kas hebben, las je de eerste keer waarschijnlijk uit automatisme ook Klaslokaal. Haal die school maar snel uit je hoofd, want in het Kaslokaal draait alles om planten en dieren.

Een perfecte plek voor als je de hort op gaat met kinderen. Die kunnen zich hier uitleven tussen de kippetjes, helpen met het plukken van groenten en fruit of een dansje Zumba of lesje yoga meewagen, terwijl jij een kopje thee drinkt in de theetuin.

5. Røst Espressobar in Middelburg

Ben je op zoek naar een goeie, sterke bak koffie in Middelburg, dan is er eigenlijk maar één adresje te noemen. Røst. Deze koffie toko is gelegen in de Sint Jansstraat (daar waar je ook zo lekker vis kunt eten bij restaurant Basalt) en daarmee de perfecte uitvalbasis voor een cafeïneshot tijdens een dagje in de stad.

Naast lekkere koffie serveren ze ook lunch (als je geluk hebt, zijn er de overheerlijke mini quiches) en zoetigheden en kun je als aandenken voor thuis een zakkie koffiebonen meenemen. Doen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.