Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Inspiratie 9 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Zalm hapjes die de borrel nóg lekkerder maken

Zalm is een echte allemansvriend. Je kunt het rauw eten, gebakken, gestoomd, lekker bij de brunch, als hoofdgang én als hapjes tijdens een fête. Die laatste categorie is er eentje die wij vandaag graag even in de spotlight zetten. Want wij vinden: vis moet zwemmen, zeker tijdens een borrel.

De volgende hapjes met zalm maak jij bij je eerstvolgende borrel of partij.

Gin(!) zalm

Laten we dan maar meteen van start gaan met een topper. Gin + zalm = a real winner. Dit is echt een fenomenale ontdekking geweest. Want: vis moet dus zwemmen en waarom dan niet gewoon in je favo gin? Het vergt ook niet al te veel moeite om deze zalm hapjes te maken. Je legt de zalm namelijk in de gin en laat deze 24 uur marineren.

Na het marineren krijgt je stukje zalm een subtiele maar zeer welkome gin-smaak. Je maakt ‘m af met een goddelijke gin-mayo, radijs en koriander en dit alles serveer je op een crackertje van nori tempura. Dit is een gegarandeerd feest(nummer)!

Gin-zalm als kerstamuse
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: gin-zalm met gin-mayo, radijs en koriander op toast

Zalm flammkuchen

‘Flamm’ in de pan met zalm-wasabi flammkuchen! Zalm in combinatie met een scherp randje van wasabi gaan heel mooi samen. Maak ‘m nóg mooier door er flammkuchen van te maken en je bent verzekerd van het serveren van een absoluut smaakbommetje tijdens je borrel.

Flammkuchen met zalm, zeewier en wasabimayo
Bron: Culy

> Recept: Culy Homemade: flammkuchen met zalm, zeewiersalade en wasabimayo

Toast salmone

Een makkelijk hapje maken hoeft niet veel tijd te kosten maar het simpel houden kan al zo verdraaid lekker zijn. Dit receptje met gerookte zalm en guacamole is een all time favourite. Het is net even iets verfijnder dan een toastje eiersalade en dit hapje valt vast bij eenieder in de smaak.

> Recept: Homemade volkoren toastjes met guacamole en rauwe zalm

Blini’s met zalm

Dit hapje met zalm is een echte sfeermaker. Je hebt zelfs de keuze om heel fancy te kiezen voor blini’s met zalm en kaviaar, om je gasten mee in te pakken. Je kunt ze natuurlijk ook lekker en simpel houden door de kaviaar weg te laten en door alle verdere ingrediënten in één keer bij de supermarkt te halen. Wel zo handig tijdens feeststress.

> Recept: De lekkerste hapjes voor bij een glas bubbels tijdens oud & nieuw

Zalmtartaar à la Culy

Zalmtartaar is er in vele variaties. Je kunt ‘m als voorgerechtje serveren, maar als je dit receptje verdeelt in kleinere porties is het ook een super smaakvol zalmhapje tijdens een feest. Het is fris door het gebruik van citroen en komkommer, zoutig door de gefrituurde kappertjes en bij elke hap wens je dat het tóch een voorgerecht portie was. Zorg er gewoon voor dat je nog een tweede (en derde) ronde klaar hebt staan voor alle aanwezige lekkerbekken en jij maakt de avond.

Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayo

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.