Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 19 sep 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 22 t/m 28 september: gerechten voor een regenachtige nazomer

Het nieuwe weekmenu staat voor je klaar, dit keer met gerechten die helemaal passen bij de smaak van het seizoen. Van lekkere traybakes en pompoentaco’s tot pasta met ‘nduja en luxueuze tonijntataki. Makkelijk te maken, vol smaak en heerlijk om van te genieten, zelfs als het druk is.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culy’s weekmenu voor 22 t/m 28 september

Maandag

Begin je weekmenu relaxed met deze traybake met halloumi, wortel en een snelle umamisaus. Jij hoeft alleen wat te snijden, de oven doet de rest.

> Naar recept: simpele traybake

Halloumi traybake
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Soms proef je iets en denk je: dit kan toch niet zo simpel zijn? Deze pasta met ‘nduja en kikkererwten bewijst het tegendeel. Perfect voor een doordeweekse dag, maar met de volle smaak van het weekend.

> Naar recept: pasta ‘nduja met kikkererwten

nduja pasta
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Woensdag

Als het buiten nat en grauw is, vrolijkt deze mediterrane kip uit de oven je meteen op. De combinatie van tomaten, olijven en feta geeft je een beetje zonneschijn op je bord.

> Naar recept: mediterrane kip uit de oven met olijven

mediterrane kip // weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Donderdag

Pompoen eet je vast wel in soep of uit de oven, maar heb je het al eens in taco’s geprobeerd? Met pittige salsa macha krijg je een gerecht dat perfect past bij de eerste frisse herfstdagen en binnen dit weekmenu.

> Naar het recept: taco’s met geroosterde pompoen

taco met geroosterde pompen en salsa macha
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Vrijdag

Deze linguine met zachte aubergine, knapperige walnoten en romige mozzarella is comfortfood op zijn best. Perfect voor een avond waarop je iets bijzonders wilt eten zonder veel moeite te doen.

> Naar recept: linguine met rokerige auberginesaus

pasta met auberginesaus en walnoten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Tonijn tataki lijkt misschien ingewikkeld, maar laat je niet misleiden. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en perfect voor wie van vis houdt en eens iets nieuws wil proberen.

> Naar het recept: tonijn tataki met snelle ponzu

Tonijn tataki
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zondag

Deze kruidige appelbroodjes zijn een feestje om te maken en nog lekkerder om op te eten. Serveer ze met slagroom en karamelsaus en je weekmenu kan niet meer stuk.

> Naar recept: makkelijke appelbroodjes 

Makkelijke appelbroodjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Onze populairste recepten van deze maand:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.