Weekmenu voor 25 t/m 31 juli
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: een weekmenu met wereldse invloeden: laab, spaghetti al limone, chicken wings met ginger beer!
Voor ieder wat wils deze week.
Maandag
Heb je zin om dit weekmenu te beginnen met een licht, fris gerecht? Dan is laab je ticket to foodie paradise. Vrij letterlijk overigens: dit gerecht komt oorspronkelijk uit Laos. Het stikt dan ook van de Aziatische smaken: limoen, citroengras, vissaus, munt en koriander. Je vingers aflikken mag!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2F10_laab-recept-salade.jpg)
> Naar recept: Kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras
Dinsdag
Pastasalade hoeft niet suf te zijn. Zo, dat hebben we gezegd. De truc zit ‘m gewoon in het bedenken van een paar toffe twists. Dit recept is daar een schoolvoorbeeld van, want door de pasta te voorzien van een fris jasje met miso en limoen, krijgt die goeie ouwe picknickklassieker meteen een hipper imago. Én hij is ook nog eens supersnel klaar, ideaal voor een doordeweekse avond.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F07%2FDSC00139.jpg)
> Naar recept: Pastasalade met miso, kip en limoen
Woensdag
Deze woensdag op het weekmenu: een zomerse curry. Zo halverwege de week hebben wij vaak wel zin in een pannetje vol geluk en dat is precies wat deze curry te bieden heeft. De curry is gevuld met twee soorten mais, flink wat kerstomaatjes, munt en pinda’s.
Hij is een beetje anders dan je gewend bent: iets frisser en met een aangenaam zuurtje. Dat komt door de tamarinde die we erdoor doen. Not your usual smaakmaker misschien, maar zeker een die vaker ons keukenkastje uitkomt.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F08%2FDSC01670.jpg)
> Naar recept: Zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde
Donderdag
Een zomerse salade to the max, waar je bijna niks voor hoeft te doen en binnen 20 minuten op tafel staat? Yes, waar kunnen we tekenen? Deze orzo salade met geroosterde artisjokken, venkel, bresaola en dille is zo’n topper die je zo op tafel hebt, maar waarbij ’t lijkt alsof je er úren voor in de keuken hebt gestaan.
Zin in een fancy touch? Frituur je kappertjes eens voordat je ze in je salade doet. Je zal versteld staan hoe heerlijk dit is. Wees gewaarschuwd: het kan zijn dat de kappertjes al op zijn voor de salade op tafel staat, zo lekker.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FSAM6597.jpg)
> Naar recept: Salade met orzo, geroosterde artisjokken, bresaola en dille
Vrijdag
Vrijdag kan zo’n ren-dag zijn in verschillende gezinnen. Daarom grijpen wij vaak naar een makkelijk (opwarm) gerecht op zulke dagen. Deze courgettesoep met kip is zo’n favoriet op dit weekmenu.
We maken ‘m de dag of avond van tevoren, zodat we hem als we haast hebben, enkel hoeven op te warmen. De munt maakt deze soep lekker fris, wat ‘m ook ideaal te eten maakt op heel warme dagen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F10%2Fcourgettesoep-met-kip1.jpg)
> Naar recept: Frisse courgettesoep met kip en munt
Zaterdag
Zaterdag is zo’n dag dat we vaak lekker willen uitpakken. Mooi weer? Barbecue’tje aan. Daarom kiezen we dit weekmenu voor overheerlijke chicken wings met ginger beer glazuur. Kruidig, zoet, sticky, eigenlijk alles wat je wil in een chicken wing. Combineer ze met een lekkere frisse cole slaw en wat knapperige frietjes (of iets anders, ’t is jouw feessie) en het menu is compleet!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2FABC-1.jpg)
> Naar recept: Chicken wings met ginger beer glazuur
Zondag
Spaghetti al limone, Culy’s Martine at ooit een variant in Rome waar ze nog bijna wekelijks van droomt. De pasta is zo simpel te maken, maar als je ‘m goed maakt is ‘ie zo lekker. Wil je hem naar een hoger niveau tillen? Serveer er dan een biefstuk (getrancheerd) bovenop. Heel chique en zondags én extra lekker.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2F0_spaghetti-al-limone.jpg)
> Naar recept: Spaghetti al limone
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fmartine.jpeg)