Weekmenu: 7 x koken met de seizoensgroenten van mei

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van de seizoensgroenten van mei. Want koken met ingrediënten uit het seizoen is ál-tijd beter!

Nog even een geheugensteuntje nodig? In deze seizoensgroentekalender voor de maand mei vind je het volledige overzicht van groenten die in het seizoen zijn. Wij selecteerden voor het gemak alvast 7 haalbare en gevarieerde recepten voor de komende week.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Deze pasta met bloemkool en walnoten is simpel, snel klaar en toch bijzonder. Je hakt de bloemkool fijn in een keukenmachine, bakt ‘m met heerlijke smaakmakers en mengt ‘m daarna door de orechiette of schelpjespasta. Superlekker en makkelijk voor doordeweeks!

Pasta met bloemkool en walnoten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pasta met bloemkool en walnoten

Dinsdag

Kropsla is in het seizoen! En hoewel dat an sich misschien niet zo’n héél spannende groente is, kun je er heel veel kanten mee op. Maak er bijvoorbeeld laab mee: een fris gerecht uit Laos met kipgehakt, limoen en citroengras. Echt heel lekker.

Laab recept met kipgehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Laab: kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras

Woensdag

Origineel recept met prei gezocht? Maak eens Khao Phad Neua. Ofwel: Thaise gebakken rijst met rundvlees, prei en tomaat. Gigantisch lekker is dat.

Thaise gebakken rijst met rundvlees
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Khao Phad Neua (Thaise gebakken rijst met rundvlees, prei en tomaat)

Donderdag

Je bent vast al bekend met shakshuka: dat heerlijke gerecht waarbij eitjes worden gepocheerd in tomatensaus. Met de lente in de bol gaan wij dit keer voor een groene shakshuka, met spinazie. Boordevol vitamines en dankzij de specerijen lekker kruidig.

Groene shakshuka met spinazie en toast voor lunch op kantoor
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: groene shakshuka met spinazie

Vrijdag

Vrijdag is een perfecte dag om je te vermaken met deze waanzinnig lekkere gehaktballen met aardappel-spitskool koekjes. Spitskool is immers in het seizoen, en sowieso één van de allermooiste groenten om mee te koken, vinden wij.

gehaktballetjes met aardappel-spitskoolkoekjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Makkelijke aardappel-spitskoolkoekjes met gehaktballen en peterselieroom

Zaterdag

Een recept met asperges kan in dit lijstje niet ontbreken. In deze lentegratin worden aardappelschijfjes en de flinterdunne reepjes witte asperge overgoten met een fris-romige saus en een hoop verse groene kruiden.

lentegratin met aardappel en asperge
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

Voor deze makkelijke ovenschotel van Arabische kip met sumak, kaneel en geroosterde wortels gebruik je alleen je oven. Je fornuis mag je dus een keer he-le-maal met rust laten. Van zulke eenvoudige (en lekkere!) recepten zijn we fan, al helemaal op een luie zondag.

Ovenschotel van Arabische kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: ovenschotel van Arabische kip met geroosterde wortels

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x koken met de seizoensgroenten van mei
Sluiten