Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

5 x een privé chef aan huis die je culinair in de watten legt

Thuis uit eten gaan was nog nooit zo booming als in corona-tijd, om begrijpelijke redenen. We halen wat af en draaien overuren in onze keukens om die bordjes net zo mooi op te maken als de chef dat doet. Ook booming: de privé chef aan huis. Die neemt je al het werk uit handen, zodat jij alleen maar achterover hoeft te leunen.

5 x een privé chef bij je thuis

Alba Private Dining

Chefkok Joost van den Branden won nog niet zo lang geleden Herman’s Pop-up Restaurant (het tv-programma van chefkok Herman den Blijker). Hij staat al jaren achter de potten en pannen en geeft bijvoorbeeld kookworkshops en helpt bij het opzetten van restaurants.

Na alle horeca-ellende door de lockdown, is hij begonnen met Alba Private Dining. Daarmee geeft hij high-end privé etentjes aan huis. Want dat is wat Joost het allerliefste doet: mensen een onvergetelijke smakelijke middag of avond bezorgen. En hoe heerlijk is het dat dat gewoon bij je thuis kan?

O en die naam? Alba is een verwijzing naar de gelijknamige Italiaanse stad, bekend om zijn witte truffel. Dat is dus óók een beetje wat je kan verwachten van de kookkunsten van Joost.

Cheffrey

Privé chef Jeffrey de Vries runde al een pop-up restaurant in De Meern (Utrecht), inmiddels is hij te boeken voor privé diners thuis vanaf twee personen. Zijn Instagram-feed staat vol met foto’s van de heerlijkste, meest kleurrijke gerechten.

Hij wordt ook regelmatig ingehuurd door bekende namen om zijn kookkunsten te etaleren, gluur maar eens mee op zijn Insta.

Cheffrey, eh Jeffrey serveert drie gangen vanaf € 75,- per persoon, afgestemd op jouw wensen. Kijk voor meer info op zijn website.

Huis de Wiers in Nieuwegein

Restaurant Huis de Wiers in Nieuwegein maakt niet alleen niet te versmaden risotto, ze bieden ook nog eens een privé kok voor thuis aan. Vanaf twee personen komt de chef bij je thuis net zulke mooie en lekkere bordjes opmaken als in het restaurant.

Ze koken een 4 gangen carte blanche menu op basis van het seizoen. Bubbels zijn inbegrepen en als je wilt kunnen ze ook bijpassende wijnen schenken. Als dat geen luxe is!

Kijk voor meer informatie op de website van Huis de Wiers.

Petit Posse Rotterdam

Mike van Petit Posse cheft ‘t bij je thuis! De kookstijl van de chef is geïnspireerd op de Franse, Catalaanse en Baskische keuken en al dat lekkers neemt hij gewoon mee naar jouw eettafel. Mike is niet alleen chef, maar ook sommelier, kastelein, verhalenverteller, ‘busboy & vaisselier’.

Geef hem carte blanche en proef ondermeer zijn kreeft-eendenlever burger, ga voor een menu in overleg of kies voor een vier- tot zeven-gangenmenu met het beste van de menukaart van Petit Posse.

Vanaf € 150,- euro en in Rotterdam en omstreken. Meer info op de site.

Sander Oudshoorn

Chefkok Sander Oudshoorn stond nog in de sterrenkeuken van Kasteel Montfoort, maar komt nu met liefde bij je thuis koken. Zijn kookstijl? Modern-Frans met een mediterraan tintje.

Sander stelt een geheel op maat gemaakt menu van vier of vijf gangen voor je samen en komt dat bij jou in de keuken op tafel toveren. Aan de basis staan in ieder geval altijd dagverse, seizoensgebonden streekproducten van lokale leveranciers.

Kijk voor meer info en prijzen op zijn website.

Tweede lockdown: bij deze restaurants kun je (opnieuw) afhalen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.