Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 31 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 3 t/m 9 april: makkelijke recepten met rijst

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenus. We steken het niet onder stoelen of banken: we houden van rijst. Dit weekmenu laat maar weer ‘s zien hoe veelzijdig deze favoriet is. Makkelijke recepten met rijst dus.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenus.

Maandag

Weinig energie om de week mee te starten? Dat lossen we direct op met deze congee. Niet heel gek dat het troostrijke gerecht vol krachtpatsers – kippenbouillon én gember – je ook nog ‘s door je minste verkoudheid heen sleept. Waarschuwing: deze gaat sowieso op je favorietenlijst.

congee
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: congee met spinazie en chili-olie

Dinsdag

Hadden we al gezegd dat rijst zo ontzettend veelzijdig is? Dat bewijst deze snelle paella maar weer. Licht, makkelijk, maar vooral: verslavend lekker. Voor de originele paella sta je flink wat uurtjes in de keuken, maar met deze versie zit je binnen een kwartier (!) aan tafel.

Snelle paëlla met garnalen voor makkelijk zomers weekmenu
Bron: Tilda rijst

Naar recept: Snelle paella met garnalen, doperwten en citroen

Woensdag

Kip, rijst en ei is een combinatie waar je ons – elke dag, jawel – voor kunt wakker maken. Hetzelfde geldt voor miso: de makkelijke smaakmaker die gerechten in één klap een onwijze boost geeft. Zo ook bij deze misokip: eenvoudig, snel en bomvol smaak.

Misokip met rijst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: makkelijke misokip uit de oven met rijst en gebakken ei

Donderdag

Risotto is misschien niet meteen het eerste rijstgerecht waar je aan denkt bij snelle en makkelijke recepten met rijst. Niks is minder waar bij deze vliegensvlugge versie uit de snelkookpan. Zonder roeren, mét veel smaak.

risotto met aardpeer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: basisrecept voor risotto uit de snelkookpan

Vrijdag

Misschien wel een van de makkelijkste diner-recepten die je tegen zal komen op Culy: deze luie tomatenrijst. Zó makkelijk zelfs dat we bijna niet van koken kunnen spreken. En dat is best wel ‘s even lekker doordeweeks. Weinig tijd, weinig zin, weinig geld? Ga ervoor.

Naar recept: Culy Homemade: ‘luie’ tomatenrijst met ei (makkelijker wordt ‘t niet)

Zaterdag

Pittig, zoet en vullend: deze snelle kippensoep met zoete aardappel en gember gun je iedereen. Kippensoep is natuurlijk altijd een goed idee, maar deze versie maak je ook nog eens supersnel klaar. Tel daar de gezonde zoete aardappel bij op en je wil niet anders meer.

Snelle kippensoep met gember en rijst ter illustratie van de vraag: ''hoe lang moet je soep koken?''
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: snelle kippensoep met gember, rijst en zoete aardappel

Zondag

De burrito heeft alles in zich om het ultieme comfort food te zijn. Wij hebben ‘m voor je omgetoverd in een allesomvattende bowl. En drie salsas, dat klinkt als veel werk, maar dat valt reuze mee. De basis van de salsas is namelijk hetzelfde. Da’s drie keer zoveel smaak dus, voor weinig werk.

Burrito bowl kip en paprika
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en salsa’s

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.