Weekmenu: 7 x gerechten die pérfect bij de eerste lenteweek passen

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staat in teken van gerechten die perfect bij de eerste lenteweek passen.

Geloof het of niet, maar de lente is nu officieel aangebroken. Hoe vertaalt zich dat naar ons bord? Kijk maar even mee.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: snijbonensalade met gerookte makreel op toast.

Bron: Culy

> Naar recept: Snijbonensalade met gerookte makreel op toast

Dinsdag

Open lasagne met paddenstoelen, groene kruiden, pijnboompitjes en een romige wijnsaus is – naast eens een keer wat anders – bovenal ook fenomenaal lekker.

open lasagne met paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: open lasagne met paddenstoelen en groene kruiden

Woensdag

Deze courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf is een ode aan een gerecht dat we vroeger heel graag aten. Toen we nog kleine Culy’s waren en courgettesoep enórm in de mode raakte, aten we ‘m steevast met stokbrood met tapenade van zwarte olijven erbij. De soep zelf was toen nog een variant met room. Nu maken we ‘m in een lichtere, frissere versie met doperwten en ricotta. En de zwarte olijven? Die gaan nu óp de soep.

Courgettesoep met doperwten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf

Donderdag

Dit gerecht is net vakantie in een kom: deze Griekse bowl met kip gyros en tzatziki. Een lekker frisse en moderne interpretatie van de Griekse keuken. En zie die sappige, knapperige kippendijen maar eens te weerstaan…

Foto van een Griekse bowl met kip gyros en tzatziki
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: frisse Griekse bowl met kip gyros en tzatziki

Vrijdag

Wij hebben altijd behoefte aan gezonde recepten die lekker en simpel zijn. Deze gezonde vispakketjes met zalm zijn een typisch voorbeeld van zo’n recept. Al eeuwenoud, maar daarom niet minder fijn om in je repertoire te hebben.

Vispakketjes met zalm
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: gezonde vispakketjes met zalm en Mediterrane groenten

Zaterdag

Om een lekkere pasta op tafel te zetten heb je in feite niet heel veel nodig. Meestal is het een kwestie van de juiste ingrediënten en… een steengoed recept. Dat recept reiken wij met veel Italiaanse liefde aan. Dit is hoe je de lekkerste pastaschelpjes met tomatensaus, olijven, kappertjes en broodkruim maakt.

pastaschelpjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: pastaschelpjes met tomatensaus, olijven, kappertjes en broodkruim

Zondag

In deze salade halen we een oldskool ingrediënt naar de moderne sfeer: zilveruitjes uit een glazen potje. Want hoewel we zilverui haast moeilijk los kunnen zien van ossenworst, doen deze smaakbommetjes het ook heel goed in een frisse salade met krieltjes, komkommer, tuinbonen en een dressing van ingelegde citroen.

zilveruisalade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: salade met zilverui, krieltjes en tuinbonen

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x gerechten die pérfect bij de eerste lenteweek passen
Sluiten