Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 20 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

De vrijheidsmaaltijdsoep van dit jaar wordt gemaakt door Yvette van Boven

Net als vorig jaar zal Bevrijdingsdag er iets anders uitzien dan normaal. Maar één ding staat vast: 5 mei vieren we met een Vrijheidsmaaltijd. Vorig jaar maakten Joris Bijdendijk en Samuel Levie een vrijheidsmaaltijdsoep, dit keer is het de beurt van Yvette van Boven.

Yvette van Boven maakt de Vrijheidsmaaltijdsoep

Aan Yvette van Boven de eer om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te maken.

Ze koos voor een lente chowder, met heel veel lentegroenten. Het is een gemakkelijk, heerlijk recept dat iedereen kan bereiden, eventueel met een eigen twist – zo belooft Yvette.

Joris Bijdendijk en Samuel Levie maken een (gratis) Vrijheidsmaaltijdsoep voor 5 mei

Vrijheidsmaaltijdsoep 2021
Bron: Bevrijdingsfestival Utrecht

Kook mee op 5 mei

Yvette zal het recept in aanloop naar Bevrijdingsdag delen, waardoor iedereen op 5 mei kan meekoken. Want door samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid, zo is het idee. Ook is het vanaf april mogelijk om een (gratis) blik van de soep te bestellen, net als vorig jaar.

Yvette: “Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat zoveel mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, zie je dat een oproep tot luisteren en respect naar elkaar nog echt nodig is. Openstaan voor inzichten die misschien niet de jouwe zijn, maar door naar elkaar te luisteren wellicht wél iets voor jou kunnen betekenen. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Samen aan tafel daarvoor is natuurlijk een kleine moeite en een mooi gebaar. Als geen ander vind ik dat eten verbindt.”

Mooi toch? We kunnen niet wachten…

Yvette van Boven vrijheidsmaaltijdsoep
Bron: Oof Verschuren

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.