Weekmenu: 7 x gerechten die iederéén lekker vindt

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van gerechten die Weekmenu: 7 x gerechten die iederéén lekker vindt lekker vindt. Althans: dat sterke vermoeden hebben we.

Over smaak valt natuurlijk moeilijk te discussiëren. Maar er zijn zo van die gerechten die zó geweldig zijn dat het moeilijk wordt om er niet van te houden. Dit weekmenu is een verzameling daarvan: vol met de beste klassiekers en onbetwistbaar lekkere smaakcombinaties.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Tomaat, mozzarella, basilicum en romige pasta: zo makkelijk kan een lekkere maaltijd zijn. We zeiden toch al dat het moeilijk is om hier níét van te houden?

Makkelijke mac & cheese (pastaschotel voor de lente/zomer)
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke mac & cheese caprese

Dinsdag

Een stamppotje kan er altijd in, zeker op zo’n doordeweekse dinsdagavond. Deze versie met witte kool, boerenkool en bacon is altijd een voltreffer.

stamppot kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: stamppot met witte kool, boerenkool en bacon

Woensdag

De Zweedse gehaktballetjes (pardon, köttbullar…) van Ikea zijn stiekem een echte guilty pleasure voor velen. En goed nieuws: je maakt ze makkelijk zelf!

Zweedse gehaktballetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Zweedse gehaktballetjes (zoals die van Ikea!)

Donderdag

Een ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt is een ideale maaltijd voor het hele gezin. Of voor al je huisgenoten. Of voor jou en je hongerige lief. Of voor jezelf (stop de rest in de vriezer). Enfin, je snapt ons punt.

Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt
Bron: Culy

> Naar recept: ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt

Vrijdag

Het is zo’n simpele maaltijd, maar je kunt er zó’n zin in hebben (wij in elk geval wel): stoofvlees met friet. Of patatje stoof, zo je wil. Wij maakten een klassieke Vlaamse versie van stoofvlees met bier, geserveerd met frites en haricots verts. En vergeet die lekkere klodder Vlaamse mayo niet!

Stoofvlees met frites
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Vlaams stoofvlees met friet en haricots verts

Zaterdag

Pompoensoep kun je op legio manieren maken. Met kokosmelk en specerijen, met wortel en gember, met spek & salie… Maar deze pompoensoep met miso is toch wel onze favoriet. Een heel eenvoudig soepje, maar met een verslavend lekkere smaak.

Pompoensoep met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: boterige pompoensoep met miso

Zondag

Zoals oma kon koken, zo kan toch eigenlijk niemand dat. Haar pastei is een soort mix tussen Hollandse pot en smaakmakers uit de Indische keuken. Dus wees niet te zuinig met die sambal en ketjap!

ovenscotel van vegetarische pastei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: pastei met kip (zoals oma die maakte)

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x gerechten die iederéén lekker vindt
Sluiten