Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 1 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Culy’s weekmenu voor 4 t/m 10 juli

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Het is juli, de zomer is – in ieder geval op papier – in ons land en dus kunnen we de zon (ook als ‘ie er buiten niet is) maar beter naar binnen halen!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Snelheid is key op maandag, want na de eerste dag van je werkweek is de motivatie om te koken meestal ver te zoeken. Zet je kookwekker op 5 minuten en geheid dat jij als het belletje rinkelt ook net de laatste bosui over dit kommetje geluk strooit. Hoe dat kan? Kant en klare gestoomde rijst. Is dat lui? Nee, slim.

pittige eieren met rijst en bosui
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: pittige eieren met rijst en bosui (in 5 minuten klaar!)

Dinsdag

Dat TikTok niet meer alleen een platform is voor gekke dansjes en idiote filmpjes bleek al bij de Dalgona koffie en de TikTok pasta. Nu zijn er de TikTok balletjes. Nog niet zo’n fenomeen als die van IKEA, maar wel lekker. Ze mogen dit weekmenu niet ontbreken en zijn lekker als lunch of als lichtere avondmaaltijd. Vergeet dat glas wijn en het brood voor de scarpetta erbij niet hè?

ricottaballetjes met tomatensaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: makkelijke ricottaballetjes met tomatensaus (TikTok-trend)

Woensdag

Een lichte maaltijd mag in dit weekmenu ook niet ontbreken. Wat dacht je van een maaltijdsalade? Bijvoorbeeld deze met radicchio, nectarines, burrata en munt. Supermakkelijk, healthy en zo klaar. Ook mooi meegenomen: heb je nou iets over, dan kun je dat morgen meenemen naar je werk of school om te lunchen. Twee maaltijden in één klap!

Frisse salade met nectarines en Burrata

Naar recept: simpele maaltijdsalade met nectarines, burrata en munt

Donderdag

Zo’n dag in de week die het feest maakt of kraakt. Óf je pakt uit in de keuken “want bijna weekend.” Of je zit op de bank met je favo bestel-app voor je neus “want pas overmorgen weekend.” In beide gevallen kun je maar ‘t beste eten wat je écht lekker vindt. Dat mondde in dit weekmenu uit in een bordje vol lekkers. In ons geval werd dat zoete aardappel, biefstuk, bacon en sla, maar dat kan natuurlijk alles zijn wat jij lekker vindt. Het is jouw feessie!

> Naar recept: een bordje vol lekkers

Vrijdag

Visvrijdag vandaag! En daarom op het weekmenu: kibbeling met een Japans tintje. Daar gaat ons hart sneller van kloppen. In dit recept maken we de oerhollandse snack met een sticky Japans sausje op basis van sojasaus, sake en – hoe kan het ook anders – furikake on top.

Kibbeling met een Japans tintje
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: kibbeling met een Japans tintje

Zaterdag

Zaterdag is een dag om eens lekker uit te pakken en te snacken. Deze kipburger met wodkasaus is dé sterspeler dit weekmenu. Afgeleid van de pasta alla vodka, maar dan net in een ander jasje. Een briljant recept, al zeggen we het zelf. Al kun je het principe van die lekkere saus natuurlijk nog veel verder doortrekken dan dat. En da’s precies wat we hier doen, met deze kipburger met wodkasaus. Of dat comfort food is? Nou en of. Vergeet er geen frietjes bij te serveren.

kipburger met wodkasaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: kipburger met wodkasaus

Zondag

Geen zin om te koken zo vlak voor de drukte van de week weer begint? Snappen we. Gelukkig zijn er niet veel makkelijkere, smaakvolle manieren om te koken. Deze traybake met kip met hoisin, bimi en rode ui is de snelle afsluiter van dit weekmenu. Je gaart alle ingrediënten in de oven en aanvallen maar! Serveer er dunne noedels bij en ‘t feest is compleet.

Traybake van kip met hoisinsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: snelle traybake van kip met hoisin, bimi en rode ui

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.