Makkelijk en snel weekmenu voor 18 t/m 24 augustus: toegankelijk comfortfood
Deze week belooft lekker gevarieerd te worden, in elk geval aan tafel. We hebben namelijk een weekmenu samengesteld dat fris, kleurrijk en helemaal in het seizoen is. Van kruidige Aziatische klassiekers tot zonnige mediterrane salades en comfortfood met een twist. Gerechten die zonder stress op tafel staan, maar wel boordevol smaak en verrassende combinaties zitten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Snel weekmenu voor 18t/m 24 augustus
Maandag
Begin de week met een flinke dosis comfortfood met bibimbap. Deze Koreaanse klassieker is een kom warme rijst vol kleurrijke groenten, wat vlees (of niet) en een lik pittige gochujang. Het is snel, voedzaam en je kunt ‘m helemaal vullen met wat er nog in je koelkast ligt.
> Naar het recept: vegan bibimbap boordevol groenten
Dinsdag
Haal de Griekse zon in huis met kipsouvlaki: malse, gemarineerde kip op een spies, perfect gegrild met behoud van z’n sappigheid. Serveer met warme pita’s, romige tzatziki en je favoriete toppings voor dat ultieme vakantiegevoel aan tafel.
> Naar het recept: Griekse kipsouvlaki met pita
Woensdag
Grillworst is de onbetwiste koning van de slagerij. Leg ‘m vers gegrild op een knapperige baguette, voeg een flinke lik pittige honing-mosterdmayonaise en wat frisse sla toe, en je hebt hét ultieme broodje grillworst te pakken.
> Naar het recept: broodje grillworst à la Culy
Donderdag
Shakshuka is zo’n gerecht dat altijd goed voelt: eieren gepocheerd in een kruidige tomatensaus. In deze variant krijgt hij een heerlijke Indo-twist, waardoor de smaken nog dieper en spannender worden. Comfortfood met een exotisch randje.
> Naar het recept: shakshuka met Indonesische smaakmakers
Vrijdag
Thaise gebakken rijst op z’n best: khao phad neua met mals rundvlees, ei, tomaat en prei. Een streetfood-klassieker die je normaal bij je favoriete Thaise afhaal haalt, maar die thuis minstens zo lekker (en snel!) te maken is.
> Naar het recept: Thaise gebakken rijst met rundvlees
Zaterdag
Lunchwraps mogen dan makkelijk zijn, ze hoeven zeker niet saai te zijn. Met een Tunesische twist met harissa, olijven en ansjovis maak je een pittige, volle wrap met tonijn die zelfs de meest doorgewinterde lunchliefhebber verrast.
> Naar het recept: vurige wraps met tonijn
Zondag
De Zuid-Afrikanen zijn zo gek op hun melktaart dat ze er zelfs een nationale feestdag aan wijden. En geloof ons: die liefde is terecht. Die boterachtige korst gevuld met romige banketbakkersroom is zo onweerstaanbaar dat je ‘m het liefst elke dag zou willen eten. Probeer ‘m eens en snap meteen waarom!
> Naar het recept: Zuid-Afrikaanse melktaart
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F01%2FDSC06244.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F01%2FMakkelijke_souvlaki_kip_5.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2FBroodje_grillworst_maken_3.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F10%2Findo-shakshuka-2.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2F1_thaise-gebakken-rijst.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2FWraps_met_tonijn_2.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2FDSC07404.jpg)