Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 11 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Culy’s weekmenu voor 14 t/m 20 november

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met een handig weekmenu. Deze week weer zeven simpele maar heerlijke recepten voor de week van 14 tot en met 20 november.

Maandag

We trappen dit weekmenu af met een winterse klassieker met een twist. Zoete aardappelstamppot is op zichzelf natuurlijk al een heerlijk voedend herfstgerecht, maar met de toevoeging van kimchi en krokant buikspek wordt het ook nog eens een heuse Aziatische verwennerij.

Zoete aardappelstamppot met kimchi
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Zoete aardappelstamppot met kimchi en buikspek

Dinsdag

Voor de dinsdag staat er weer een klassieker met een twist op het weekmenu – cordon bleu. Door deze zelf te maken kan je er natuurlijk in stoppen wat jij lekker vindt (of nog over hebt in de ijskast). Deze cordon bleu is Spaans geïnspireerd, met manchego en Serranoham.

Cordon bleu 2.0
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Cordon bleu met Serranoham en manchego

Woensdag

Deze woensdag laten we je zien dat vegan gerechten net zo smaakvol en spannend kunnen zijn als hun niet-vegan tegenhangers. Probeer bijvoorbeeld eens deze vegan piri piri traybake met zoete aardappel. Alles gaat makkelijk op één ovenplaat en wordt bedekt met een krachtige piri piri saus.

Vegan piri piri traybake
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

> Naar recept: Vega(n) piri piri traybake met zoete aardappel, mais en tofu

Donderdag

Zo met het weekend vlak voor de deur wil je op donderdag natuurlijk niet te lang in de keuken staan. Met dit recept maak je heerlijk krokante schnitzels met een popcorn-korst (ja echt!). Daarnaast maak je er een heerlijke romige polenta en snelle maissalsa bij. En dat alles staat ook nog eens in 35 minuten op tafel!

Popcornschnitzels met polenta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Popcornschnitzels met polenta en maissalsa

Vrijdag

Het is weekend en dat vieren we in dit weekmenu met pizza! Maar dit keer geen traditionele pizza met bodem, maar in een kom. Maak je niet druk om het deeg te kneden of je bodem perfect te beleggen. Dit is pizza tot de kern. Ofwel: ultiem comfort food.

pizza in een kom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Pizza in een kom

Zaterdag

Tijdens het weekend pakken we dit weekmenu uit met een kleurrijke smaakexplosie. Deze curry met eend is zowel verwarmend als verfrissend tegelijk. Een Aziatisch feestmaal waar wij geen genoeg van kunnen krijgen!

Curry met eend
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Frisse Aziatische curry met eend

Zondag

We sluiten dit weekmenu af met nog een stamppot, maar dan helemaal anders dan die op maandag. Deze kruidige stamppot met merguez en feta wordt namelijk bereid in de oven. Hierdoor trekken alle smaken en kruiden diep in alle groenten. Wie zegt dat stamppot saai moet zijn?

kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.