Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 2 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta

Oerhollandse stamppot: veel mensen vinden ‘t niet per se een sexy gerecht. Met name het idee van gekookte peen en ui stuit nogal op wat weerstand, merken we in onze persoonlijke kringen. Daarom bedachten we een variant voor stamppot uit de oven. De groenten worden op die manier eerst gegrild met kruidige specerijen, wat een héél smakelijk stamppotje oplevert. Al helemaal met de merguez en de feta die we erbij serveren.

En zo zul je met deze stamppot uit de oven zelfs de grootste haters over de streep trekken. Wedden?

kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kruidige stamppot uit de oven met merguezworstjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de aardappelen, paprika, winterpeen en knoflook in een grote ovenschaal en schep om met een scheut olijfolie, de komijn, paprika, ras el hanout en een royale snuf zout en peper. Zet de ovenschaal ongeveer 45 à 55 minuten in de oven. Schep af en toe om.

Bak de laatste tien minuten de merguezworstjes krokant in een pan en zet apart. Test of de stukjes winterpeen gaar zijn met een mesje. Haal de stamppot uit de oven, pel de knoflook en pers deze uit bij de rest van de groenten.

Schenk er de melk bij en gebruik een pureestamper om er stamppot van te stampen. Dit kan eventueel rechtstreeks in de ovenschaal, maar als die niet groot genoeg is kun je de inhoud ook even overscheppen in een grote kookpan.

Strijk de stamppot met een spatel glad in de ovenschaal en verdeel de rucola, feta en merguezworstjes erover.

kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten voor stamppot?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.