Redactie
Redactie Inspiratie 25 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Vino Veritas: een Spaanse eco-gastrobar in Oslo

Wauw: bij het zien van de foto’s werden wij meteen verliefd op eco-gastrobar Vino Veritas in Oslo. Het interieur is een bijzondere combinatie van Spaanse en Noorse stijl, en we kunnen niet wachten er eens te eten.

Vino Veritas is onderdeel van Cortijo El Cura: een biologische wijnmakerij (en tevens boerderij) gelegen in het zuiden van Spanje die verantwoordelijk is voor de wijnen in de bar. Maar, ook de ingrediënten voor in de keuken komen van El Cura en andere Spaanse bedrijven.

Schoon, ingetogen en eerlijk. Deze Noorse eigenschappen werden door het Spaanse designbureau Masquespacio omarmd en gecombineerd met levendige, kleurrijke en traditionele materialen uit Andalusië. De ruimte moest uitnodigend, elegant en warm worden en dat is naar ons idee heel goed gelukt.

Het lijken twee uitersten, toch vullen de stijlen elkaar heel goed aan. Denk aan oude Andalusische balustrades, tegels van klei, jaloezieën en de groene bekleding om de stoelen. In combinatie met Noorse, massief eiken vloeren en meubels, en wit geschilderde plafonds. Wij zijn fan!

En dan – we zouden het bijna vergeten – wát staat er op de kaart? Je eet er echt Spaanse tapas als pan con tomate, ajo blanco en tortilla de patatas. Maar natuurlijke ook grote porties Iberico ham en Spaanse kazen.

Mocht je in de buurt zijn en je gaat er eten, laat je ons dan weten hoe het was?

Vino Veritas
Strømsveien, 1, Oslo
www.vinoveritasoslo.com


Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.