Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 28 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: in NYC maken ze de lekkerste panzerotti (broertje van de calzone)

Panzerotti! Ken je ze nog? Deze gevulde en gefrituurde pasteitjes uit Italië lijken op het eerste gezicht op calzones, maar dan lichter, luchtiger en gefrituurd in hete olie. Bij Panzerotti Bites in New York maken ze de lekkerste panzerotti.

Panzerotti Bites is een klein streetfood zaakje in Brooklyn. Ze frituren de snacks in hete olie. Ook het deeg dat ze gebruiken is een stuk lichter dan dat van een calzone. Dat maakt ze luchtiger en minder zwaar op de maag. Volgens de mensen achter Panzerotti Bites kun je er dan ook meer verschillende soorten van proeven…

de lekkerste panzerotti NYC

Van mortadella tot truffel

En dat komt goed uit, want Panzerotti Bites heeft toevallig hele lekkere verschillende varianten van de snack. Hun classic panzerotto (enkelvoud) is gevuld met tomatensaus, mozzarella en oregano.

Maar er zijn ook panzerotti met pittige salami, mortadella, artisjokken & Pecorino en porcini & zwarte truffel. En voor de veganisten is er een vegan panzerotto met vegan mozzarella, tomatensaus en oregano.

De lekkerste panzerotti

Bij Panzerotti Bites maken ze ook een geheel eigen versie, waarbij ze de panzerotti leeg frituren en daarna beleggen, als een broodje. Ze beleggen ‘m daarna met baby octopus of gerookte zalm. Helemaal cool: ze brandmerken je broodje hier met een stempel.

Overigens is er ook nog een gebruiksaanwijzing voor het eten van panzerotti. Want “è una vera e propria arte”, zoals de Italianen zeggen (vrij vertaald: het is een kunst). Je eet ze uit de hand, waarbij je een beetje voorover moet leunen om te voorkomen dat de vulling eruit loopt en op je kleding belandt.

Proeven? Je vindt Panzerotti Bites aan 235 Smith Street in de wijk Brooklyn in New York.

de lekkerste panzerotti
Bron: Panzerotti Bites

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.