Redactie
Redactie Inspiratie 5 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

4 vega, vegan en glutenvrije restaurants in Parijs

Vega, vegan en glutenvrije restaurants in Parijs lastig te vinden? Wij hebben vier fijne tips voor je.

Want hoewel het steeds makkelijker wordt, blijft het soms zoeken naar leuke én lekkere vega of glutenvrije tentjes in Parijs. Daarom stelden we met behulp van de New York Times een lijst samen met vijf hotspots waar je zowel als vegetariër of met een glutenintolerantie je culinaire hart kunt ophalen.

Soya
Ook hier worden louter veganistische (en dus vegetarische) en glutenvrije gerechten geserveerd, maar dan in een voormalige fabriek vlakbij Canal Saint-Martin in het elfde Arrondissement. Reserveer bij tijds voor de zondag, want dan is er een all you can eat brunch met verschillende warme gerechten, salades, (groenten)puree’s en een aantal desserts.

20 Rue de la Pierre Levée

Saravanaa Bhavan
Deze vegetarische zaak is onderdeel van een keten, maar dat zegt verder niets over de kwaliteit van het eten. De gerechten komen uit het Zuiden van India, kosten niet veel (een volledige maaltijd voor 12 euro) en smaken naar meer.

170 Rue Du Faubourg Saint Denis

Bron: Flickr

Tien Hiang
Meer dol op de Aziatische keuken? Dan is het Zuid-Oost Aziatische Tien Hiang iets voor jou. Op het menu staan gerechten zoals “vlees” kebabs en “garnalen” Pad Thai, uiteraard gemaakt van ‘nep-vlees’ dat opvallend veel weg heeft van de echte variant.

14 rue Bichat

Verjus
We schreven er al eerder over: wijnbar Verjus. Geniet onder het genot van een goed glas wijn van wat kleinere, creatieve vegetarische gerechten. Denk aan gnocchi met gebruinde boter, salie en paddenstoelen, geroosterde bietjes met halloumi kaas en warme linzen, en gyoza’s gevuld met belekselderij. De wijnbar is een stuk goedkoper dan het bijbehorende restaurant, maar als je het kan (en wil) betalen is deze laatste ook zeker een aanrader.

7 rue Montpensier

Bron: Flickr

Meer glutenvrije restaurants in Parijs? Klik dan hier, hier of hier

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.