Redactie
Redactie Drinken 6 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Wat een smaakmaker: sirope de thé van Betjeman & Barton

Een van onze favoriete theemerken, Betjeman & Barton, heeft iets nieuws. Dit jaar ontwikkelde melangeuse Agnès haar twee ‘siropes de thé’, natuurlijke extracten van geparfumeerde thee. Een perfect ingrediënt voor tea mocktails, luxe ijsthee of een bijzondere thé royal. 

Een ‘sirope de thé’ is een natuurlijk extract van thee en rietsuiker. Agnès koos voor twee Betjeman & Barton klassiekers om siroop van te maken. Allereerst de Pouchkine, Betjemans meest bekende thee met bergamot. De tweede siroop is gemaakt van de mélange Malesherbes, een groene thee met passievrucht, perzik en bosaardbeien die genoemd is naar de bijna honderd jaar oude theesalon aan de gelijknamige straat in Parijs.

BETJEMAN & BARTON LR

Waar gebruik je de siroop voor?

Deze smaakmaker is perfect als basis of toevoeging voor ijsthee of in een cocktail (wat denk je van wodka, cranberrysap, citroenzest en een beetje sirope de thé?). Of maak je champagne extra sjiek door er een beetje siroop aan toe te voegen: heel fleurig voor in de zomer.

Naast drankjes, kun je de siroop ook gebruiken als zoete component bij paté, in je vinaigrette, of om je (zelfgemaakte) roomijs een verrassende kick te geven.

Een fles sirope de thé van 250ml kost € 9,95. Ook een ideaal cadeautje, dus. Je koopt de siroop bij Betjeman & Barton in Den Haag of Tea in the City in Amsterdam. Of lekker lui in de webshop!

BETJEMAN & BARTON-212

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.